Hoppa till innehåll

Nycirkus

Svalbard Company – All Genius All Idiot

Med stor inlevelse, energi och en gnutta galenskap intar prisbelönta Svalbard Company scenen för att med högklassig cirkuskonst peka på det mest djuriska inom det mänskliga beteendet.

Svalbard Company tänjer på gränserna för den samtida cirkusen och blandar den med teater, dans och levande musik. De skapar en unik och originell föreställning som både utmanar och imponerar. Förbered dig på det oväntade men var beredd på en charmig, surrealistisk cirkusshow som inte liknar något annat du tidigare sett!

Svalbard Company är en svensk cirkusgrupp med fyra unga internationella artister. Svalbard Company har för närvarande sin bas i Stockholm. Artisterna besitter en mängd högkvalitativa färdigheter inom olika cirkusdiscipliner såsom rep, kinesisk mast, handstående, banquine, clowneri, akrobatik och dans.

All Genius All Idiot hade premiär i Prag 2016. Samma år tilldelades den utmärkelsen för ”bästa cirkus och fysisk teater” vid Adelaide Fringe i Australien. Föreställningen har turnerat runt om i världen på dans-, cirkus- och teaterfestivaler och de har hunnit med fler än 20 länder på fyra kontinenter.

Föreställningen är en del av Göteborgs dans- och teaterfestival.