Hoppa till innehåll

Konsert

Symphonia med Tomas Ledin

Tomas Ledin, Göteborgs Symfoniker och Peter Nordahl i samklang.

Symphonia är en ny sida av Tomas Ledin. 15 av hans älskade sånger tolkade av arrangören och dirigenten Peter Nordahl framförs av Tomas Ledin och Göteborgs Symfoniker. Symphonia betyder ”i samklang” och det är just vad denna unika konsert vill ge – ett nyfiket möte över musikaliska gränser.

Tomas Ledin är med en 50-årig karriär en av Sveriges mest älskade artister och har skapat sånger som för evigt etsat sig fast i musikminnet hos större delen av den svenska befolkningen. Peter Nordahl har en lång rad gränsöverskridande samarbeten bland sina meriter. Tillsammans har de här valt en reportoar bestående av både mer självklara som mindre kända sånger.

”Peter ringde en dag och frågade om jag ville ge mina sånger en ny kontext” säger Tomas. ”Kunde vi tillsammans återupptäcka En del av mitt hjärtaJust NuEn midsommarnattsdröm och andra låtar i nya musikaliska landskap? Det var en no-brainer, klart jag ville det!”

Projektet Symphonia startade tillsammans med Kungliga Filharmonikerna, som framförde musiken i Stockholms Konserthus i november 2022 tillsammans med Tomas Ledin och Peter Nordahl. Musiken finns även utgiven på skiva.

Lördagen den 19 augusti får vi höra resultatet – låt musiken sväva dig ut över oupptäckta landskap!