Hoppa till innehåll

Gitarrkonsert

Tommy Emmanuel

Gitarrkonsert på Lorensbergsteatern.

Tommy Emmanuel är en av Australiens mest respekterade och älskade musiker och hyllad av många som världens bästa gitarrist. Nu kommer han äntligen tillbaka till Göteborg i oktober. Med sig har han dessutom Frano som special guest!

“Songs are our teachers. They show us the depth of the human race and its unrelenting desire to create.” – Tommy Emmanuel.

Född på den australiensiska landsbygden plockade Tommy Emmanuel upp sin första gitarr vid fyra års ålder och började snart turnera med familjebandet över hela hemlandet. Idag är han 62 år och turnerar sedan länge över hela världen, flitigt. Det är inte ovanligt att han gör över 300 spelningar per år och bländar publiken med sitt spektakulära gitarrspel och artisteri.

Han fungerar som ett enmansband och hanterar melodin, de bärande ackorden och basen samtidigt. Allt görs med otrolig karisma, hastighet, fingerfärdighet och med känsla för melodin. Tommy Emmanuel är en mästermusiker, en av de mest spännande och eftertraktade artisterna som finns.