Hoppa till innehåll

Teater, Litteratur

Tusen år hos Gud av Stig Dagerman

Sent en regnig afton knackar det på dörren till Isaac Newtons arbetsrum. Det är kvällen då han ska dö och Gud kommer på besök med ett ärende.
  Han vill förstå sin egen avbild – människan.

2023 är det hundra år sedan Stig Dagermans födelse. Tusen år hos Gud blev hans sista litterära försök innan hans tragiska bortgång 1954. Vi bjuder på en föreställning i spannet mellan ljus och mörker, humor och allvar.

Tusen år hos Gud är en prolog till en roman som i efterhand hyllades som ett av Dagermans främsta verk. Det blir den fjärde litterära klassikern som transformeras till scenen i ett samarbete mellan Hans Blomqvist och Erik Åkerlind från GDT. Tidigare produktioner i serien har varit Boet av Franz Kafka, Anteckningar från ett källarhål av Fjodor Dostojevskij och Sokrates död av Lars Gyllensten och texter av Platon.

Efter en bok av Stig Dagerman Manus och regi Hans Blomqvist På scen Erik Åkerlind och Karin Lycke Scenografi och kostym Emil Wickholm Thuresson Ljusdesign och teknik William Sjöberg Layout och affisch Henrik Bengtsson Producent Robin Pohlstrand Björkman

Tusen år hos Gud affischbild