Hoppa till innehåll

Göteborgs maritima upplevelsemuseum

Maritiman hälsar välkommen ombord!

Mönstra på Maritimans fartyg för en stund och följ med på en rolig och lärorik resa genom en svunnen epok. Ett spännande äventyr till sjöss, garanterat utan sjögång, skörbjugg och sjösjuka!

På historiskt vatten i hjärtat av Göteborg ligger alla Maritimans fartyg förtöjda, redo att upptäckas av både landkrabbor och matroser!

På Göteborgs maritima upplevelsecentrum kan du på ett lekfullt och spännande sätt lära dig massor om livet till sjöss, utan att ens lämna kaj. Törs du klättra ner i ubåten Nordkaparen, där periskopet utgör enda kontakten med dagsljuset och omvärlden? Eller föredrar du kanske den luftigt vidsträckta utsikten från bryggan på jagaren Småland? Och du, vet du vad en monitor är för något? Om inte så kommer du snart få veta!

Hos Maritiman ingår alla aktiviteter på dagsprogrammet i entrébiljetten, och vare sig du väljer att följa med på en guidad tur, experimentera i Tims havslabb, besöka en utställning eller delta i en rolig barnaktivitet så utlovas ett spännande äventyr till sjöss.  

Sjön suger som bekant, och när du behöver stilla hungern hos både stora och små upptäckare så görs det bäst med en matupplevelse ombord kafé Matrosen. Där serveras enklare maträtter, smarrigt fikabröd, svalkande glass och annat gott. Här finns också den lilla butiken, där du kan hitta det perfekta sjömansminnet att ta med dig hem.  

Mer information om dagsprogram, aktuella utställningar, öppettider och entrépriser hittar du på hemsidan. Biljetter kan köpas antingen online i webshoppen eller direkt i kassan innan ditt besök. 

Välkommen ombord till en spännande säsong på Maritiman!