Hoppa till innehåll

Virtuell konstutställning

Vävda Rum – Sveriges största utställning med offentlig virtuell konst

Vävda rum är en unik utställning med tio av Sveriges främsta och mest spännande konstnärer som arbetar med offentliga konst och augmented reality (AR).

SBK Konstförening är värd i Göteborg för den unika utställningen som visas på över 130 platser i landet mellan 20 maj–30 september. Det gör den till den geografiskt största utställningen i Sverige.

Utställningen

Utställningen består av tio verk skapade av lika många konstnärer. Verken ser du med hjälp av din mobiltelefon. Verken är placerade på tio platser i centrala Göteborg, så du kan själv vandra runt och uppleva dem.

Konstverken i Vävda rum är gjorda med AR-teknik och är virtuella. Utställningen utnyttjar samma teknik som det kända spelet Pokémon Go, men i konstnärligt syfte. Genom att ladda ner appen Vävda rum till din mobil kan du på en karta se var konstverken är utplacerade i centrala Göteborg.

Hur?

Du besöker alla tio verken genom en promenad på cirka tre kilometer. Flera av konstverken i utställningen är interaktiva och förändras när du sjunger, gör rörelser eller är delaktig tillsammans med andra besökare.

Förbered dig genom att

  • Ladda ner appen ”Vävda rum”, den fungerar från 20 maj.
  • Ha en fulladdad mobil.
  • Du måste ha en mobil som stöder AR. iPhone – alla telefoner från 6s och uppåt och de flesta nyare Android-telefonerna.
  • Appen kräver mycket batteri, ta gärna med extrabatteri.
  • Ta med hörlurar till telefonen.

Vernissage 20 maj

På vernissagen klockan 10.00 på Gustaf Adolfs torg presenteras utställningen.

Konstnärerna som deltar i Vävda rum är

Space Popular, Lundahl & Seitl, Oscar Häggström, Åsa Cederqvist, Untold Garden, Pastelae, Eric Magassa, James Webb, Adam James, SONG (Choterina Freer, Anna Kinbom och Rut Karin Zettergren i samarbete med Jonas Pajari, Paola Torres Núñez del Prado och Rosalie Yu).