Hoppa till innehåll

audiovisuellt, performance, musik

Verdensteatret – Trust me tomorrow

Ett audiovisuellt performance och en sensorisk upplevelse där återgivning sker mellan det faktiska rummet och minnet.

Trust me tomorrow går in i erfarenheter av blindhet både genom bristen på ljus och för mycket ljus. Det framkallar möjligheten att gå in i mörker som ett rum för projektion, imitation och begär. Det inre mörkret i en kamera och den ljusa kristalliska inre av ett öga är båda platser för en läroprocess – styrt av den grundläggande attraktionen av att föra fram rörelser i ljus. En flytande komposition som spänner över det stilla, eleganta och introspektiva till en rubbad och oklar tankegång. En föränderlig sekvens av tillstånd som avslöjar en alternativ tid.

Trust me tomorrow är en sensorisk upplevelse där återgivning sker mellan det faktiska rummet och minnet. Det talar till förmågan och de misslyckade försöken att ta sig in i varandras huvuden. Det talar till självmedvetenhet, undermedvetenhet och annan medvetenhet. Ett försök att hitta ledstången, en guide, något att orientera sig efter i det famlande mörkret. I en värld som breder ut sig in i sig själv.

Av och med

Ali Djabbary, Asle Nilsen, Espen Sommer Eide, Janne Kruse, Laurent Ravot, Magnus Bugge, Martin Taxt, Niklas Adam och Torgrim Torve

Tack till

Andrea Bakketun, Bálint Laczkó, Icaro Zorbar, Piotr Pajchel och BEK – Bergen senter for elektronisk kunst.

Internationell distribution

Verdensteatret i samarbete med Black Box teater Oslo, Ultima Oslo Contemporary Music Festival and Rosendal Teater Trondheim.