Hoppa till innehåll

Världsmästerskap i friidrott

Veteran-VM i Friidrott 2024

Göteborg kommer att stå värd för veteran-VM i Friidrott 2024.

Veteran-VM i Friidrott är ett stort evenemang som pågår under två veckor och har omkring 8 000 deltagare.

De tävlande är alla över 35 år och kommer från över 100 nationer. Med deltagare och deras medresenärer räknar arrangörerna att runt 20 000 inresande gäster kommer att komma till Göteborg.

Sverige har arrangerat veteran-VM en gång tidigare – nämligen i just Göteborg 1977. Göteborg har också varit värd för friidrotts-VM (1995), friidrotts-EM (2006) och inomhus-EM (2013).

Läs mer på Göteborgs Friidrottsförbunds hemsida.
Läs mer på Got Events hemsida.

Årsrika Göteborg – en del av veteran-VM 2024

Alla är välkomna, det är ett evenemang för alla åldrar

När Göteborg firade 400 år bildades ett unikt samarbete för att lyfta och synliggöra frågor kring åldrande och hälsa. Hur alla vi som lever i Göteborg kan ha ett gott och värdefullt liv hela livet. Under Veteran-VM i friidrott som äger rum mellan den 13-25 augusti fortsätter samarbetet för ett åldersvänligt Göteborg.

Du kommer då att på olika platser i Göteborg att kunna ta del av allt från föreläsningar med forskare, se en fotoutställning som vidgar bilden av åldrande, till att prata om kost med dietister (se nedan). Du kan delta i gympa, segling, yoga och Generationsspelen. Under finalhelgen riktas intresset mot ett åldersvänligt och demensvänligt samhälle genom att inta Kungsportsavenyn i en gemensam parad samt med ett evenemang på Konserthuset.

Snabb. Stark. Årsrik. – Fotoutställning

Den 26 juni–23 august kan du se fotoutställningen av den brittiske fotografen Alex Rotas med bilder på elitidrottare över 60 år som tävlar i internationella mästerskap.

Plats: Göteborgs Stadsbibliotek, entréplan. Vernissage 26 juni klockan 11.00.

Läs mer om Årsrika Göteborg på Göteborgs Stads hemsida.
Se hela programmet här.