Hoppa till innehåll

Utställning

Volvo P1800 60 år!

En unik specialutställning på Volvo Museum, för att fira jubilaren Volvo P1800, som fyller 60 år!

Volvo Museums specialutställning ”Volvo P1800” bjuder besökare på ett flertal udda, både privat- och företagsägda, P1800-bilar genom åren.

På plats finns bland annat den allra första prototypen samt den P1800 som ägdes av Sir Roger Moore fram till hans bortgång. Utöver själva bilarna kan du som besökare även ta del av historiska bilder, ritningar och kuriosa samt intressanta och spännande anekdoter om varje bil.

Ett samlarobjekt och kändis

Volvo P1800 har idag blivit ett samlarobjekt. Entusiasterna tvistar om vilken modell som är vackrast – inte minst huruvida det är den klassiska coupé modellen eller 1800ES som är vackrast. P1800 blev även synnerligen berömd genom sin roll i TV-serien Helgonet i vilken hjälten Simon Templar, spelad av Sir Roger Moore, körde bilen. Sir Rogers Moore’s privata P1800 finns att skåda på museet i Göteborg.

Utställningen öppnade i somras och är öppen tills vidare, dock kortast fram till årsskiftet. Den är en del av Volvo Museums totala utställning som bjuder på en resa genom Volvos historiska arv från starten 1927 till nutid, med allt från klassiska modeller och prototyper till historiska bilder och dokument.

Foto: Volvo Museum