Hoppa till innehåll

Musik

Vykort från 2000-talet – Eric Gadd

Sveriges okrönte soulkung Eric Gadd är aktuell med nytt album “Vykort från 2000-talet” och firar detta med två releasegig i februari – på Nalen i Stockholm och på Stora Teatern i Göteborg.

Eric Gadd debuterade med plattan Hello! 1987 och har sedan dess släppt ytterligare elva studioalbum. Mannen bakom klassiker som Bara himlen ser påDo You Believe in MeWhy Don’t YouWhy Don’t I och Vi kommer aldrig att förlora, har Grammisbelönats tre gånger, sålt guld- och platinaskivor både dubbelt och trippelt.

Nu är han aktuell med albumet Vykort från 2000-talet – där åtta aldrig tidigare utgivna låtar och fem låtar från hans tidigare album får glänsa tillsammans.

Jag har skrivit låtar över en lång tid och nu plockat ut det som jag tycker blev mest intressant till den nya skivan. Låtarna reflekterar också den tid dom skrevs inom i sound och samtid. Förhoppningsvis kan man höra året jag skickar en hälsning ifrån“, säger Eric Gadd.

I februari beger sig Eric Gadd ut på en miniturné för att fira albumet.

Det blir en hel del från nya plattan men också gamla godingar, förstås! Gigen blir lite som en gåta eller ett pussel som skall läggas – hur löser jag på bästa sätt den nya favoritlåten live jämfört med plattan? Hur löser jag en gammal hit med en ny sättning? Det är lite som att lösa en ekvation när man får till versioner som till och med blir bättre live“, säger Eric Gadd.