Hoppa till innehåll

Ljuspromenad

Winter Lights på Gunnebo

Winter Lights på Gunnebo Slott och Trädgårdar – en upptäcktsresa för alla!

Om Winter Lights

Under vinterns mörkaste dagar kommer området kring Gunnebo Slott lysas upp av en 1,5 kilometer lång slinga med magiska ljus- och ljudinstallationer.

Ljuspromenaden Winter Lights arrangeras av det brittiska produktionsbolaget Temple Live Entertainment som valt ut Gunnebo Slott och Trädgårdar till den första installationsplatsen av detta evenemang i Skandinavien. Valet föll på Gunnebo för den historiska miljön, de vackra omgivningarna och närheten till Göteborg. Slingan är helt skräddarsydd för Gunnebo och sammansättningen av installationer designas för att passa alla åldrar.

LED-ljusteknologi

Winter Lights är designad och producerad med hög hållbarhetsnivå, bland annat genom att använda LED-ljusteknologi och biobränslegeneratorer. Man har också tagit stor hänsyn till natur- och djurlivet i landskapet. Ljuspromenaden kan upplevas helt separat eller kombineras med ett besök på julmarknaden eller en mysig jullunch eller julmiddag på Gunnebo Kaffehus och Krog. Biljetterna förbokas online.

Praktisk information

Du bokar in dig på en specifik entrétid mellan 15.20–18.00 eller mellan 18.00–21.00. Entrétiden du bokar in dig på är öppen i 20 minuter, under den tiden startar du din promenad när du vill. Slingan tar cirka 90 minuter att gå och uppleva.

Välj att åka hållbart till Gunnebo Slott. Läs mer här.

Mer information om Winter Lights finns att läsa här.

Foto: Temple Live Entertainment