Tåg

Ett stort antal tågbolag trafikerar Göteborgs centralstation med goda kommunikationer från Sveriges alla hörn, men också från Oslo och Köpenhamn. Restiden med tåg från Oslo och Köpenhamn är cirka 3,5 timmar och Stockholm från cirka 3 timmar. Alla tåg ankommer till Göteborgs centralstation som ligger mitt i centrum.

Buss

Att ta bussen är ett mycket prisvärt, och ofta bekvämt, alternativ. I anslutning till centralstationen ligger Nils Ericssonterminalen där långfärds- och expressbussar som Swebus, Nettbus och Bus4you kopplar samman Göteborg med andra större och mindre städer. Från både Oslo och Malmö tar det cirka 3,5 timmar, Stockholm 6,5 timmar och Köpenhamn 5 timmar till Göteborg. Terminalen trafikeras också av Västtrafiks bussar för resor i närområdet.

Att ta färjan till eller från Göteborg kan vara ett bra val för den som har mycket frakt, eller vill kombinera mötesresan med semester. Den som väljer en färja med övernattning får också möjlighet att vila ut ordentligt och starta mötesdagen pigg och fräsch.

Färja

Stena Line trafikerar färjelinjerna från Göteborg till Fredrikshamn i Danmark och till Kiel i Tyskland. Båda terminalerna ligger på bekvämt avstånd från centrum. Det centrala läget gör det enkelt att fortsätta resan kollektivt inom staden med spårvagn eller buss. Stena Lines fartyg samt hamnarna i Göteborg är miljöcertifierade enligt ISO 14001.

Mer information om färjeförbindelser hos Stena Line.

Många större kryssningsfartyg gör också stopp i Göteborg och det finns fyra dedikerade kajer, två i den inre hamnen och två i den yttre utanför Älvsborgsbron. Frihamnen är den mest centrala och där kan du till och med promenera över Göta Älvbron på cirka 20 minuter till centrum. Transferbussar och turistinformation tillhandahålls vid kajerna. 

Bil

Europavägarna E6, E20 och riksväg 40 och 45 går genom Göteborg. Det finns gott om parkeringsmöjligheter i centrum och i närheten av mötesanläggningarna. I centrala Göteborg tillämpas trängselskatt för svenskregistrerade bilar på vardagar och bilägaren debiteras automatiskt.

I och kring Göteborg hittar du flera parkeringshus och andra avgiftsbelagda parkeringsplatser. För eldrivna bilar finns hundratals laddstolpar – tillgängliga för alla. 

Mer information om parkering.

Flyg

Det är alltid bättre att välja tåg än flyg, men om du anländer till Göteborg luftvägen är det bra att veta att Göteborg Landvetter Flygplats är en av Europas bästa ur miljösynpunkt och att den är certifierad på Airport Carbon Accreditations högsta nivå.

Göteborg Landvetter Airport är västra Sveriges internationella flygplats med cirka 80 direktlinjer ut i världen. Flygplatsen ligger cirka två mil sydost om centrum och trafikeras av både inrikes- och utrikesflyg.

Att ta sig till centrum från flygplatsen

Du tar dig smidigt till och från flygplatsen med Flygbussarna och restiden varierar mellan 25 och 30 minuter. Bussarna avgår direkt utanför terminalen och slutstation är Nils Ericssonterminalen (vid centralstationen) i Göteborg. Bussarna stannar nära Svenska Mässan och flera andra mötesplatser och hotell. Självklart kan du även åka taxi eller hyra bil direkt på flygplatsen. 

I Storgöteborg finns ca 12 000 hotellrum från budget till femstjärnigt. Av dessa är 10 000 centralt belägna. Här är alla arenor, hotell och restauranger och shoppingkvarter centralt belägna, aldrig längre bort än promenadavstånd. Göteborgs evenemangsstråk har en unik placering mitt i stadens hjärta.

“Gothenburg has an almost unbelievable concentration of big-city attributes all contained within a pocket-sized format”

Air Baltic Magazine 2014

Göteborg & Co

Vårt uppdrag är att värva och utveckla evenemang inom idrott, kultur och musik, ge råd till arrangörer och medverka till att utveckla nya idéer. Hela staden är arenan.