1. Välj en miljömärkt restaurang

Många restauranger i Göteborg är miljömärkta med Svanen, Krav, Svensk Miljöbas, ISO eller liknande. Genom att välja en restaurang med någon av dessa märkningar gör du en insats för miljön. Information om märkning brukar finnas på restaurangernas hemsidor och ibland även på menyn.

2. Välj vegetariskt

Även om du älskar kött finns det mängder av bra vegetarisk mat i Göteborg. Att välja vegetariskt är en av de största insatser du kan göra för miljön. De flesta restauranger har vegetariska alternativ och här hittar du en lista över bra vegetariska restauranger i Göteborg.

3. Drick kranvatten istället för buteljerat vatten

Att välja kranvatten istället för flaskvatten är bra för miljön eftersom det innebär färre onödiga transporter. I Göteborg och Sverige har vi dessutom utmärkt vatten rakt ur kranen.

4. Beställ dryck på fat istället för på flaska

Genom att beställa exempelvis öl på fat istället för på flaska bidrar du till mindre glasproduktion.

5. Våga fråga, det uppskattas!

Undersökningar som Göteborgs stad har gjort visar att många restauranggäster vill fråga om matens ursprung, men kanske inte alltid känner sig bekväma med det. Men i själva verket uppskattar många krögare att gästerna är intresserade och berättar gärna om matens ursprung och hur restaurangen arbetar. Genom att fråga visar du också att frågan är viktig för dig.