Way Out West, 8-10 augusti

Med artister som Jorja Smith, Solange, The Cure och Erykah Badu kommer årets upplaga av Way Out West i Slottsskogen knappast göra någon besviken. Vid sidan av musiken har festivalen också ett stort filmprogram där man i år kommer kunna se filmer som Suede: The Insatiable Ones, New Order: Decades och Bohemian Rhapsody.

Gothenburg Culture Festival, 6-11 augusti

Göteborgs kulturkalas må ha bytt namn men mycket är sig likt: precis som vanligt består programmet av hundratals programpunkter och en blandning av opera, konst, musik, teater, slöjd, litteratur och film. Årets stora internationella artist är Haifa Wehbe som kommer att spela på Kungstorget, 10 augusti. 

Intresserad av god mat och lokalproducerade råvaror? På Green Corner i Bältespännarparken hittar du massa gott vegetariskt och i år har 30 av Göteborgs hantverksbryggerier lovat servera god, lokalproducerad öl till festivalbesökarna.

Gothenburg Culture Festival vill göra en insats för miljön och för att minska användningen av engångstallrikar får du rabatt på maten om du har med dig egen låda att lägga den i.

3 musikaliska höjdpunkter

Evergrey, 8 augusti Hårdrock från Göteborg.

Elina Ryd, 9 augusti Singer/songwriter från Göteborg med låtar på svenska.

Orkan, 10 augusti Ungt proggband som sjunger om "systemets orättvisor, samhällets hänsynslöshet och naturens motstånd och hämnd"

European Choir Games, 3-10 augusti

Som om det inte vore nog med Way Out West och Gothenburg Culture Festival – nu kommer det 6000 körsångare till Göteborg. European Choir Games är en festival och en tävling som samlar körer från hela världen. Det kommer bli konserter i kyrkor och på Partille Arena men också på gator och torg i samband med Gothenburg Culture Festival. Ett tips är att kolla in paraden Parade of Nations som kommer gå mellan Vasaplatsen och Kungstorget den 7 augusti. Väl framme blir det ett stort uppträdande. Avslutningskvällen med Göteborgssymfonikerna på Partille Arena kommer också bli något alldeles extra.