Fika med stil på…

Brogyllen

Slå dig ner på ett av Göteborgs pampigaste kaféer, Brogyllen. Här på Västra Hamngatan i centrala Göteborg avnjuter du klassiska bakverk, bullar och bakelser samtidigt som du är omgiven av vackra kristallkronor, eleganta stuckaturer och ståtliga pelare.

Västra Hamngatan 2

Steinbrenner & Nyberg

Göteborgskaféet Steinbrenner & Nyberg har ett av sina sju kaféer vid Järntorget. Denna kafékedja har satt sin prägel på fikastaden Göteborg och det är vi glada för. Här hittar du alla klassiska bakverk och sötsaker du kan tänka dig. På sommaren slår du dig ner på deras uteservering och njuter av din fika till det myllrande folklivet i Linnéstaden. 

Linnégatan 2

Ahlströms Konditori

Anrika Ahlströms Konditori har varit ett självklart stopp för fikasugna göteborgare sedan 1901. Slå dig ner i salongen, till stor del bestående av den hundra år gamla originalinteriören, eller om vädret tillåter kan du koppla av på den mysiga innergården. 

Korsgatan 2

Kanelbullar du inte glömmer på…

Café Husaren

Café Husaren ligger i mysiga stadsdelen Haga. Här hittar du ett brett utbud utsökta godsaker och Göteborgs kanske mest fotograferade bakverk, de enorma kanelbullarna! Utöver bakverken finns det ögongodis i form av arkitekturen, Café Husaren ligger nämligen i ett K-märkt hus med ett av få bevarade glastak från 1800-talet.         

Haga Nygata 24

Da Matteo

Omåttligt populära kafékedjan da Matteo är med sina tre fik och eget surdegsbageri ett måste för den fikasugne. Deras saftiga kanelbullar och delikata kardemummabullar passar utmärkt efter en promenad runt de trendiga shoppinggatorna vid Magasinsgatan.

Magasinsgatan 17A

Fika med det lilla extra på…

Kafé St Agnes

På Teatergatan, en parallellgata till Avenyn, hittar du det mysiga familjedrivna kaféet St Agnes. Allt bakas från grunden och de allra flesta bakverken är veganska – men minst lika goda som om de bakats med traditionella ingredienser. Deras veganska semla fick till exempel toppbetyg i tidningen Syres test 2019!

Teatergatan 32

Flickorna på Färjenäs

Vid Älsvborgsbrons brofäste på Hisingssidan ligger hundvänliga kaféet Flickorna på Färjenäs. Ta en klassisk fika i sällskap av glada, fyrbenta vänner. På Flickorna på Färjenäs är det nämligen hundarna som är VIP-gäster, och de får självklart sin egen lilla fika.

Karl IX:s väg 1

Heyday

Den inspirerande butiken och kaffebaren Heyday ligger ett stenkast från Domkyrkan, mitt i Göteborg. Här dricker du kaffe, mumsar på smarriga bakverk och botaniserar bland lokal och trendig heminredning, allt på samma ställe.

Kyrkogatan 19