Tätt, drivet och makalöst bra” — SVT
Fantasifull uppsättning med strålande vokala insatser och en orkester som verkligen får fram Wagners dynamik” — SR Kulturnytt

Aldrig är undergången lika underbar som hos Wagner. Hans epos ”Nibelungens ring”, eller ”Ringcykeln”, spänner över tre generationer och fyra operor – Rhenguldet, Valkyrian, Siegfried och Ragnarök – med en sammanlagd speltid på över 15 timmar.

Hösten 2018 inleddes den första Ringcykeln någonsin i Göteborg. En opera per år med final år 2021. Regissör är Stephen Langridge och för scenografi och kostymdesign står Alison Chitty. GöteborgsOperan har länge prioriterat miljöfrågor och är en föregångare i branschen. Med Ringcykeln, där ingrepp på naturen och dess ordning leder till jordens undergång, görs hållbarhet till en aktiv del också i de konstnärliga valen.

Ladda upp inför Valkyrian med filmvisningen av prologen Rhenguldet, inspelad under spelperioden 2018. I Rhenguldet stjäl den ondskefulle nibelungen Alberich guldet från floden Rhens botten. Han vet att den som smider en ring av guldet och avsvärjer sig kärlek får makt över världen. Här börjar en nedåtgående spiral av hat, maktmissbruk och miljöförstöring. Men också av svindlande kärlek, våldsam frigörelse och gripande försoning.

Observera att biljetterna släpps 9 september 2019 kl 10.00
Du kan köpa två biljetter per person. 

Information

Här kan du läsa mer.