kungsparken-picknick-43-1.jpgMors dag är kanske inte är den mest hyllade högtiden, och vissa tycker att det är ett kommersiellt jippo som främst handlar om att konsumera – mera. Men i grund och handlar det väl om att värna om den man håller kär? Fira med en picknick i någon av de många parkerna och förbered genom att besöka de butiker och kaféer som värnar lite extra om Moder jord.

Pefekta picknickställen precis runt hörnet

Maj brukar vara synonymt med skönt sommarväder, så vad passar väl bättre i värmen än en mysig picknick i det gröna? I hjärtat av Göteborg sträcker sig Kungsparken och Trädgårdsföreningen längs med kanalen och båda parkerna bjuder på lummig miljö, gröna träd och ett skönt lugn. 

Vill du komma bort från de mest centrala delarna? Azaleadalen i Slottsskogen är ett perfekt ställe att breda ut picknickfilten på. Och på andra sidan vägen från nedre delen av parken ligger Botaniska Trädgården som med sina imponerande planteringar och lövrika miljö är lätt att drömma sig bort i. Det finns såklart ännu fler ställen utmärkta för picknick i vårsolen, kika in här och inspireras ännu mer.

Äta bör man …

… lyder ordspråket, och så är det ju. Besök Cum Pane och förbered picknicken med ett pinfärskt och KRAV-certifierat surdegsbröd, och kanske en bulle eller två? På Fram Ekolivs hittar du definitivt allt du behöver för en smarrig måltid. Ska du laga något själv? Glöm inte att ta med din egen burk till butikens generösa lösviktssortiment när du handlar. För att släcka törsten besöks med fördel Juicekällan som har ett brett sortiment av ekologiska juicer och smoothies.

Den som vill fira Mors dag på ett äkta göteborgskt vis besöker Burfiskarna som varje fredag lägger till vid Eriksbergskajen. Här hittar du riktigt färska och närfångade skaldjur.

Det eviga väderdilemmat

Är inte vädret på din sida den 26 maj behöver du inte hänga läpp. Det finns gott om mysiga kaféer och restauranger med eko-tänk i stan. Riktigt god frukost och matigare fika upptäcker du på Kafé Marmelad i Majorna. På Baka Stenugnsbageri med utsikt över hamnen i Eriksberg kan du också slå dig ner för en god och ekologisk fika. Ännu fler kaféer att inspireras av finns här.

Restaurang Natur, Restaurang Familjen, Matsalen på Folk och The Green Room är bara ett par exempel på restauranger som förutom fantastiska menyer även har lagt en extra tanke bakom varje tugga. Kika in här för mer guidning i Göteborgs restaurangdjungel.