Börja dagen med frukost på det klassiska konditoriet Brogyllen vid kanalen på Västra Hamngatan 2. Från de vackra lokalerna har du fin utsikt över vattnet och Ostindiska huset på andra sidan kanalen. Om du är svag för sötsaker måste du prova en Sara Bernhardtbakelse eller en bit prinsesstårta.

Från Brogyllen är det inte långt till Antikhallarna på Västra Hamngatan 6. Förutom alla fina antikfynd du kan göra här hittar du även svenska specialiteter som knäckebröd från Gunnebo Slott, flädersaft från Herrljunga och must från Kivik i kaféet.

Fortsätt promenaden upp mot Kungstorget. Här hittar du den fantastiska Saluhallen. Här säljs allt från frukt och grönsaker till kött, ost, fisk, bröd, blommor och kakor. Njut av dofterna och var inte rädd för att be om ett smakprov. Missa inte att köpa med dig några av Flickorna Kanolds himmelskachokladpraliner, testa en spännande jos med svenska smaker som lingon och hallon på På Kanelen eller en strömmingsmacka på Kåges Hörna.

Styr stegen mot Grönsakstorget, korsa kanalen via Rosenlundsbron och ta sikte på Haga Nygata. På den underbart pittoreska gatan hittar du en mängd härliga kaféer. I Bräutigams charmiga butik på Haga Nygata 13 hittar du egenproducerad choklad, lakrits, praliner och marsipan.

HagaEfter allt strosande kan det vara skönt att slå sig ner i solen en stund. På Magasinsgatan skinner den alltid (nästan). Här hittar du nästan alltid en eller ett par av Göteborgs foodtrucks. De rullande matvagnarna som serverar allt från hamburgare till ceviche är oerhört populära bland göteborgarna.

Från Magasinsgatan fortsätter du promenaden i riktning mot Kronhusbodarna (Postgatan 6–8). Kronhusområdet är ett av Göteborgs mest välbevarade kvarter och i de gamla 1700-talshusen kan man handla svenskt konsthantverk,glas och klassiska godsaker som polkagrisar och karameller. Här hittar du unika souvenirer och perfekta presenter att ta med hem.

Dubbel Dubbel

Efter turen i Kronhusbodarna beger du dig till Ölrepubliken på Kronhusgatan 2B. Sätt dig i baren och beställ in en öl från någon av Göteborgs mikrobryggerier, som Dugges, Ocean och Beerbliotek, medan du gör upp planerna för kvällen. Kanske blir det en lyxmiddag på någon av Göteborgs Michelinkrogar, asiatiskt på Dubbel Dubbel (Surbrunnsgatan 8), Franskt på Bon (Arkivgatan 4) eller svenska köttbullar på Hemma Hos i Haga (Haga Nygata 12)?