Grattis till vinnaren! 

Instagram.com/hliljeros blev Folkets Regnbild!

Tiden att inkomma med tävlingsbidrag har nu passerat. Vinnare annonseras här och i sociala kanaler senast 30/6. 

Projektet Rain Gothenburg arbetar för att göra Göteborg till Världens bästa stad när det regnar. De utgår alltid från människans behov och naturens kretslopp. Genom att addera en kreativ designprocess så skapas idéer och lösningar för att hantera och uppleva regn som gör Göteborg till en mer hållbar, attraktiv och kul stad. 

Rain Gothenburg drivs av Göteborgs Stad, förvaltningen Kretslopp och vatten och är en del av Göteborgs satsningar till 400-årsjubileet 2021.

Vi är nu nyfikna på hur DU skulle vilja tolka regn och Göteborg genom foto. Därför utlyser vi, Rain Gothenburg, Göteborgs 400-årsjubileum och Göteborg & Co, en fototävling! 

Hur tolkar du Göteborg och regn? 

Blåsigt, kallt, mörkt och samtidigt så öser regnet ner – känns det igen? ”Vintern” i Göteborg är kanske inte alltid det som får oss att le och slappna av. Rain Gothenburg arbetar för att göra Göteborg bättre och mer inspirerande även när det regnar. Regnet har ju även många fina egenskaper som man kan lyfta fram. Vem har inte varit med om en oväntad eller kul upplevelse då det regnat som värst? 

Ur ett globalt perspektiv ska vi vara glada över att vi i denna delen av världen har god tillgång på rent vatten. Regnet är en förutsättning för liv, väl värt att hylla och bli påmind om. 

Om man accepterar att det regnar ganska mycket i Göteborg så kan man börja fundera på hur man kan vara kreativ med det. Hur kan man lyfta fram regnets egenskaper? Vad händer i en stad då det regnar? Vad händer med oss människor? Hur påverkar det material?

Kort sagt – Hur tolkar du Göteborg och regn?

Så här tävlar du

Publicera din bild/dina bilder på temat Göteborg och regn på Instagram och tagga med #raingothenburg och skriv "tävling" i bildtexten. Fullständiga tävlingsvillkor hittar du nedan. Tävlingen pågår 14 februari – 14 april. 

Din bild kommer att granskas av en erfaren jury som består av konstnärsduon Cooper & Gorfer. Sarah Cooper och Nina Gorfer är kända för deras fantastiska bilder och de arbetar över hela världen men är baserade i Göteborg. Utöver Cooper & Gorfer medverkar Rain Gothenburg och Göteborg & Co i juryn. Därefter kommer en röstning om ”Folkets regnbild” att ske på Rain Gothenburgs Instagramsida.

Vinnarna publiceras i våra officiella sociala kanaler, på goteborg.com och på Turistbyrån vid Kungsportsplatsens storbildsskärm. Vinnaren av ”Folkets regnbild” får en printad och inramad version av sitt tävlingsbidrag. 

Tävlingsvillkor

1. Genom att acceptera tävlingsvillkoren godkänner du att de uppgifter du lämnar om dig själv i samband med insändande av bidrag kommer att behandlas för att kunna administrera tävlingen. I samband med publicering av vinnare   av tävlingen kommer personuppgifter som namn, efternamn och ort att publiceras på Göteborg & Co:s sociala kanaler, Rain Gothenburgs sociala kanaler och goteborg.com. Personuppgifter så som namn, efternamn och ort kommer enbart att lagras tillsammans med de vinnande bidragen i syfte att kunna ange fotograf vid framtida publiceringar. Personuppgifterna raderas när publicering upphör.  Vår personuppgiftspolicy hittar du här (https://www.goteborg.com/personuppgifter/).    

2. Genom att godkänna dessa tävlingsvillkor accepterar du personuppgiftsbehandling i enlighet med ovan. 

3. Ansvarig för tävlingen är: Göteborg & Co, Mässans gata 8, Göteborg. För frågor, kontakta redaktionen@goteborg.com. 

4. Tävlingen är öppen från 2020-02-14 till 2020-04-14. Vinnarna meddelas senast 2020-06-30 2020. 

5. För att delta i tävlingen behöver du under tävlingsperioden 2020-02-14 till 2020-04-14 publicera en eller flera bilder på Instagram där du tolkar Göteborg och regn. Bilden/bilderna ska förses med texten ”Fototävling” och hashtagen #raingothenburg. 

Av inkomna bidrag utser juryn 10 stycken som tolkar kombinationen Göteborg och regn på bästa sätt. På @rain_gothenburg kommer man att kunna rösta på sitt/sina favoritbidrag av de 10 finalbidragen. Instagramkonto krävs för att kunna rösta.  

Tänk på att du måste ha ett öppet Instagramkonto för att kunna delta i tävlingen. Bilden ska vara tagen av deltagaren själv. Tävlingsdeltagare ansvarar för att identifierbara personer i bilder gett samtycke till publicering. Det är på den tävlandes eget ansvar att det inlämnade bidraget inte står i strid med tillämplig lagstiftning och/eller inte innefattar rättigheter tillhörande annan part. 

Göteborg & Co tar inte ansvar för konsekvenserna av att tävlingsbidrag försvunnit, skadats, sänts fel eller blivit för sent levererade till Göteborg & Co. Göteborg & Co tar heller inte ansvar för eventuella tekniska svårigheter eller problem som kan påverka endera anmälan/inlämning eller slutresultatet för denna tävling. 

6. Priserna/vinsterna i tävlingen består av:  

• Finalpris: Publicering och namnangivelse av de 10 finalbidragen på @goteborgcom, @goteborg2021 och @rain_gothenburg. 

• Finalpris: Publicering och namnangivelse av de 10 finalbidragen på goteborg.com.

• Finalpris: Publicering och namnangivelse av de 10 finalbidragen i ett bildspel på Göteborgs Turistbyrå vid Kungsportsplatsen.

Folkets pris: Bidraget med flest röster får en printad och inramad version av den vinnande bilden. Värde: Ca 250 kr.

Bilderna publiceras i samband med att vinnarna presenteras i ovan nämnda kanaler. 

Det är inte möjligt att byta ut vinsten mot kontanter eller mot andra varor. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. 

7. Tävlingen är inte understödd, sponsrad eller administrerad av Instagram. 

8. Finalbidragen utses av en jury bestående av representanter från Cooper & Gorfer, Göteborg & Co och Rain Gothenburg. Juryns beslut kan inte överklagas och juryn behöver inte motivera sitt beslut. Slutgiltig vinnare blir det finalbidrag med flest röster. 

9. Vinnaren kommer att kontaktas via sitt konto på Instagram. Vårdnadshavarna kontaktas för det fall vinnaren är under 18 år. Göteborg & Co söker eventuell vinnare i max fem dygn från tävlingens slutdatum 31/3. Om vinnaren inte gått att nå inom angiven tid äger Göteborg & Co rätt att utse en ny vinnare i tävlingen. Vinnare kommer även att offentliggöras med namn, efternamn och ort genom publiceras på Göteborg & Co:s sociala kanaler, Rain Gothenburgs sociala kanaler och goteborg.com. 

10. Genom att delta i tävlingen garanterar du att du uppfyller tävlingsvillkoren. Göteborg & Co förbehåller sig rätten att diskvalificera bidrag som inte uppfyller tävlingsvillkoren.