Jag hoppas publiken får en större förståelse för sig själva. Mer förlåtelse för allt sjukfusk, tvångstankar, skåpsmuttande, misslyckade tinder-dejter och larviga snopplekar, säger Fredrik Lindström.

Hösten 2020 ger han sig ut i landet med publiksuccén Mänskligheten – föreställningen om oss själva, vilken beskrivs som ”tankeväckande och väldigt rolig” (Aftonbladet), "jävlar, förlåt, vad bra han är" (DN) och "underfundig, helknäpp och jätterolig" (Eskilstuna-Kuriren). I oktober kommer Fredrik och till Lorensbergsteatern!

I föreställningen tar Fredrik Lindström upp modernt mänskligt beteende och använder underhållande statistik, fakta, visuella hjälpmedel och underfundig humor för att undersöka hur självständiga vi människor egentligen är. Vad är det egentligen som styr oss? Fakta och förnuft eller känslor? Och hur mycket kan vi egentligen skylla på ”den mänskliga faktorn"?

Han har tidigare turnerat land och rike runt med Henrik Schyffert och showerna ”Ljust & Fräscht” och ”Ägd”, som tillsammans sågs av över 400 000 personer. Nu åker Fredrik Lindström för första gången på många år ut själv på en stor turné. Hans förhoppningar är att det ska leda till viss upplysning.

Fredrik Lindström är en av landets populäraste folkbildare, programledare och komiker. Han har belönats med en lång rad priser. Exempelvis Karamelodiktstipendiet, Tage Danielsson-priset, Aftonbladets tv-pris för bästa manliga tv-personlighet, Stora journalistpriset som ”Årets förnyare” och Natur & Kulturs kulturpris.

Information

Här kan du läsa mer.