Föreställningen är skapad med inspiration av två klassiska verk: Strindbergs Fröken Julie och Shakespeares Romeo & Julia. De båda pjäserna har likheter. De handlar om gränslös passion och kärlek – trots allt. Trots en fördömande och fördomsfull omgivning. Pjäsen utspelas i en krigshärjad värld, i den yttersta tiden och kommer inte bara att handla om samhällsklass, ursprung eller vilken familj man tillhör, utan även om vilken eventuell  funktionsvariation man har. Kärleksparet heter Julia och Romana. I rollerna får vi möta två av Teater Kattmas yngre kvinnliga skådespelare – Evelina Charlie Larsson och Emelie Ekendahl.

Teater Kattma är en teater som arbetar för vidgat deltagande, delaktighet, tillgänglighet, nya möten och med det långsiktiga målet att vara med och bidra till skapandet av ett samhälle som är för alla – på riktigt.

Manus & regi av Teater Kattmas grundrare och konstnärliga ledare Hans Sjöberg.

Hans är professionell regissör och dramatiker sedan 35 år. Han har gjort många produktioner för teater, tv, radio och varit teaterchef för en länsteater. Sedan ett antal år är Hans Sjöberg själv rullstolsburen efter att ha fått diagnosen MS.

Information

Här kan du läsa mer och boka biljetter.