Design Kandidat – Degree show

Upplev examensarbeten från Design grundnivå på HDK. Studenternas arbeten representerar olika designområden såsom illustration, mönster, grafisk form, rum, möbler och produkter. Ta dig tid att stanna upp och inspireras! 

HDK, 7–13 oktober, läs mer här

The weaving workshop revisited

Under oktober omvandlas Röhsska museets Arkitekturhall till ett vävlabb med en fyra meter bred vävstol i centrum. Med anledning av att Bauhausskolan firar 100-års jubileum arrangerar Röhsska museet tillsammans med HDK en workshop inspirerad av textilkonstnären och designern Anni Albers. Föreläsningarna kommer hållas på engelska, men workshopen kommer vara både på svenska och engelska.

Röhsska, 8–9 oktober, läs mer här.

Growing (a table) together

Delta i en workshop som undersöker hur design baserad på konstnärlig grund kan stärka relationen mellan människor från olika sociala grupper genom att bygga ett bord tillsammans. Samarbete kan mycket väl vara nyckeln till att uppnå hållbar utveckling, men samarbete är komplext. Målet är att genom aktiviteten växa tillsammans, och utbyta kunskap och erfarenheter. 

Linnarult, Gunnilse, 8 oktober, läs mer här

Cardboard sculpture

En tvådagars workshop med Mikaela Eira Wallin, graffitikonstnär och smyckeskonstnär som läser sitt andra år på HDK. Workshopen fokuserar på hur kartong kan användas som material i konstnärlig forskning, men också hur det skapar möjligheten att bygga något riktigt stort tillsammans med andra. Som exempelvis en häst.

HDK, 12–13 oktober, läs mer här.

Ung Svensk Form

Upptäck några av Sveriges mest spännande unga formgivare! Ung Svensk Form är en arena för ung svensk design där man uppmärksammar behovet av att skapa kreativt utrymme inom designarbetet. Om att tro på sin idé och genomföra den. Att våga leka, pröva och undersöka fritt, utan krav på anpassning till marknaden.

Nordstadstorget, 7–13 oktober, läs mer här. 

Du hittar hela programmet för Gothenburg Design Festival på deras hemsida.