Gbg Talks intog Arkaden och Nordstan

Under Alla hjärtans vecka fick alla chansen att lära känna någon de aldrig träffat tidigare. Både i Arkaden och Nordstan tog många chansen att prata med en främling med hjälp av Gbg Talks frågekort.

– Möten mellan människor är fint och otroligt viktigt och då Arkaden Galleria är en av Göteborgs mest centrala shopping- och mötesplatser känns det självklart att vi ska skapa möten mellan våra besökare, hälsade Arkaden Galleria inför evenemanget.

Testa frågorna själv!

Deltagarna i Gbg Talks utgår från 22 frågor som är speciellt utformade för att skapa förståelse mellan människor. Här kan du testa dem själv, med någon du vill lära känna lite bättre. Lycka till!

Till frågorna

Många ville prata med en främling på Göteborgs Centralstation

Den 14 och 15 december 2019, under fyra timmar, intog Gbg Talks Göteborgs Centralstation och gav förbipasserande chansen att lära känna någon de aldrig träffat tidigare. Precis som i filmen här ovanför. För att bryta isen och bädda för ett spännande samtal fick alla samtalspartners en uppsättning specialskrivna frågor att ställa till varandra.

Både lördagen och söndagen var i princip fullsatt från start, många gånger med kö för att få vara med. På söndagen ordnade eventpersonalen till slut sex extra ”samtalsstationer” då trycket var så stort.

Totalt hölls 50 konversationer, det vill säga 100 personer möttes, under de åtta timmarna som eventet var igång. Många hittade nya vänner, bytte nummer och ska ses igen.

Vad händer när två främlingar skippar kallpratet?

Se våra filmer där göteborgare från stadens alla hörn får chansen att prata med en främling. Genom specialskrivna frågor och rätt miljö får deltagarna chansen att lära känna varandra på riktigt.

Fler platser att mötas på

I Göteborg finns det många organisationer som arbetar med möten mellan människor. Här kan du läsa mer om Språkvän Göteborg, Stadsmissionen, Kompis Sverige och Kulturkompis.

Gbg Talks arrangeras av Göteborg & Co som är en del av Göteborgs Stad. Med evenemanget vill vi sätta fokus på det mänskliga mötet och lyfta organisationer som jobbar med de här frågorna – till exempel Göteborgs Stadsmission, Språkvän Göteborg, Kompis Sverige och Kulturkompis.