Det bästa från Hisingen 

På Hisingen finns det fyra klubbar som huserar och slåss om tronen som öns bästa golfklubb. Den populära klubben Albatross GK har en 18-hålsbana, en 9-håls pay and play-bana och en korthålsbana där de flesta hålen är kring 100 meter långa.  

Torslanda GK går också att hitta på Hisingen med en vacker, kustnära bana som erbjuder spel för alla nivåer. I Lundby ligger golfklubben Stora Lundby som också den har en 18-hålsbana samt en lite kortare övningsbana för de som ännu inte har ett registrerat handicap eller bara vill öva sitt närspel. Om du vill du fira en ny handicap-sänkning eller mest bara glömma bort sista inspelet kan du avnjuta en god lunch eller något att dricka på klubbens golfkrog. 

Sankt Jörgen Park har både golf och hotell – men det är golfen vi är intresserade av. Här finns en bana med två tydliga inriktningar. Den första, gamla delen, är av parkkaraktär och strategiskt planerade hinder. Den andra, nyare delen är längre och med aningen vidare hål. Vilket betyder att du behöver bemästra de flesta golfslagen för att göra en riktigt bra runda.

Golftätt strax norr om Göteborg 

Norr om Göteborg och Hisingen duggar golfbanorna tätt. I Södra Bohuslän ligger Gullbringa GK, som är hemmaklubb till både majorvinnaren Helen Alfredsson och British Open-vinnaren Henrik Stenson. Och i Kungsälvstrakten kan du välja mellan att testa på ett spektakulärt par 6-hål på Kungälv-Kode GK, spela 18-hålsbanorna på Lycke GK eller Bollestads GK mellan Kode och Marstrand, eller skogs-och parkbanan Lunna GK.

Om inte det vore nog så finns det ett par banor till i trakterna norr om Göteborg. Ale har sin egna golfklubb, och inte långt därifrån ligger de vackert belägna klubbarna Lysegårdens GK och Backa Säteri Golf med många inbjudande hål.

Skogsbanorna hittas inåt landet

Åker du österut kommer du även där stöta på en del golfklubbar. Här är det i första hand skogs- och parkbanor som gäller. Med en omkrets av 25 km öster om Göteborg ligger klubbarna Partille GK – i Partille, Chalmers GK i Landvetter och Lerjedalens GK i Gunnilse. Alla med skogskaraktär.

Fortsätter du en bit österut hamnar du i Floda och Sveriges största golfkomplex Öijareds GK. Här finns inte mindre än tre 18-hålsbanor (varav en pay and play). Dessutom finns det en multibana där ni i bollen kan välja om ni vill spela golf, frisbeegolf eller fotbollsgolf. 

En liten bit söder om Göteborg...

Runt omkring Mölndal finns det flera spelvärda banor. Närmst stan av alla klubbar i Göteborg ligger Delsjö GK – bara ett par kilometer från Göteborg city. Annars kan du på Mölndals GK, Sisjö GK eller Torrekulla GK få dig en ritkig utmaning i vacker miljö. Banorna ligger bara en lång drive ifrån varandra så här går det att spela en bana på förmiddagen och testa en av de andra på eftermiddagen.

Hovås och Askim är hemvist åt två ansedda banor söder om Göteborg. Hills GC har agerat värd för Europatourtävlingen Scandinavian Invitation så sent som 2018 och 2019, vilket vittnar om hög standard. Hovåsklubben Göteborgs GK är också en välrenommerad och populär golfbana med flera hål längs havskusten. 

... Ytterligare en bit söderut

Kungsbacka med omnejd har flera roliga golfbanor, bland annat spelades Scandinavian Masters på Forsgårdens GK två gånger under 90-talet. Och du behöver inte leta länge för att hitta fler natursköna golfbanor i området. Särö GK, Gräppås GK och Vallda GK är alla fina banor i det halländska landskapet.

Är ni på jakt efter en familjevänlig golfbana utan några större förkunskaper kan Myra GK vara ett bra val. En 9-hålsbana som det tidigare Europatourproffset Johan Edfors var med startade.