Den globala pandemin har tvingat världens biografer att stänga. Därför skapar Göteborg Film Festival en isolerad biograf på fyren Pater Noster. Där kommer en hängiven filmälskare uppleva festivalen i total isolering på en klippa i havet under en veckas tid, med filmen som enda sällskap. Dessutom arrangeras exklusiva filmvisningar med endast en person i publiken på ytterligare två ikoniska platser i Göteborg: Scandinavium och Biograf Draken.

– Årets festivalfokus Sociala distanser utforskar den nya värld som uppstått i pandemins spår och filmens roll i den. Att skapa isolerade filmupplevelser för en person på symboliska platser är ett sätt att möjliggöra helt smittsäkra festivalvisningar, men också ett försök att bearbeta hur pandemin förändrat människors förhållningssätt till film, säger Jonas Holmberg, konstnärlig ledare på Göteborg Film Festival.

Isolated Cinema

Läs mer om Isolated Cinema och anmäl ditt intresse till de isolerade biograferna här.

I filmprogrammet vid Göteborg Film Festival 2021 kommer Fokus: Sociala distanser att utforska den nya värld som uppstått i pandemins spår. Guldbaggebelönade Magnus von Horns hett emotsedda influencerdrama Sweat och Andrea Segres smygöppningsfilm från Venedigs filmfestival är två av filmerna som kommer ingå i fokussektionen.

Göteborg Film Festival har utvecklats och vuxit sig stark under mer än 40 års tid och är idag Nordens största publika filmfestival och den nordiska filmbranschens viktigaste årliga mötesplats.

Digitalt festivalpass 

Här hittar du all information du behöver om årets digitala festivalpass.

Upplev Göteborg Film Festival på hotell 

Du kan också uppleva Göteborg Film Festival på hotell. Boka ett filmpaket här. 

Information

Här kan du läsa mer.