da Matteo Magasinsgatan

Om du någon gång varit i Göteborg har du med stor sannolikhet trillat in på något av da Matteos fyra olika fik. Da Matteo är en lokal kafékedja som för många göteborgare är synonymt med gott kaffe, delikata pizzor, gott fika och god frukost. Filialen på det trendiga torget vid Magasinsgatan är inget undantag. Frukosten här inkluderar en fin brödbuffé med olika ostar och marmelader, gröt med goda tillbehör som varierar efter säsong och självklart goda juicer och kaffe. Värt att nämna är att allt görs på plats på da Matteo Magasinsgatan som också har sitt egna kafferosteri i samma byggnad. Inte konstigt att kafét blev valt till Årets Bästa Café 2015 av White guide. Vi vill även tipsa om da Matteos butik på Vallgatan 19 – da Matteo Handel.

Adress: Magasinsgatan 17A

Bar Robusta

Nära Slottsskogen och Linnégatan hittar du Bar Robusta – en liten bit av Italien mitt i Göteborg. Här samsas stammisar med barnfamiljer och flanörer. Bar Robusta serverar sin populära frukostbuffé med italiensk stil på fredagar, lördagar och söndagar. Vill man lyxa till det så kan man även toppa förmiddagen med ett glas Mimosa eller Bellini till frukosten. 

Frukostbuffén på Bar Robusta kostar 75 kr fredag, lördag och söndag. 

Frukosten serveras från kl 8–11.

Adress: Olivedalsgatan 26 

Matería

Matería är ett kafé i stadsdelen Majorna med stilren och modern inredning med massor av gröna växter. Frukost serveras varje dag från 8.30 på vardagar och 9.00 på helger. Frukosten finns i tre olika sorter: baguette-, yoghurt och hälsofrukost. Priset ligger mellan 65 och 80 kr. Kaffet som ingår i menyn kommer från göteborgaren och kafferostaren Per Nordby. 

Adress: Mariagatan 13

Ristoria

Starta dagen med en italiensk frukost på Gothia Towers Ristora. Frukosten serveras varje vardag från klockan 07:00 och bjuder på italienska delikatesser från olika regioner i Italien. Ristoria är en marknads- och mötesplats där man även kan köpa hem sina delikatesser från butiken.

Adress: Mässans gata 16

 

JOS Hälsocafé

På Lilla Kyrkogatan 3 hittar du JOS Hälsocafé. Som namnet antyder serverar man här en nyttig, stärkande och energigivande frukost som är gjord från grunden helt utan tillsatt socker. Paketet består av en valfri smörgås, färskpressad juice, varm dryck och någon av JOS populära och egengjorda yoghurtar.

Du hittar även populära bowls så som Acai, Caja & Graviola dessa toppas med färsk frukt & bär.

Adress: Lilla Kyrkogatan 3

Här hittar du JOS instagramkonto.

 

 

Har du andra tips på bra frukostställen i stan? Tipsa oss på redaktionen@goteborg.com

Här hittar du alla frukosttips