Delikat gelato på lokala råvaror

Råda Gelato

Råda Gelato har snabbt blivit en Göteborgsfavorit, och om du smakat deras chokladsorbet förstår du varför. Här njuter du av glass och sorbet i fantasifulla och klassiska smaker, ofta tillverkade av lokala och kravmärkta råvaror. Smakerna på menyn varierar med årstiderna och det är inte ovanligt att se smaker som ”semla” i februari eller ”Vasaloppet” i mars. 

Läs gärna vår intervju med Nicklas Uhrbom Eriksson som driver Råda Gelato. 

Landsvägsgatan 38. 

En smak av italien i Göteborg

Gelaterian Göteborg

Här njuter du av hemgjord italiensk gelato tillverkad på ekologiska mejerivaror, bara ett par steg från stans myllrande shoppinggator. Slå dig ner på Gelaterian vid Grönsakstorget eller plocka med din strut eller bägare till lummiga Kungsparken på andra sidan vallgraven. Läs mer här. 

Pinkbär Glass och Juice

Pinkbär har funnits på Linnégatan sedan 2011 och erbjudit glass som får smaklökarna att dansa lika länge. Pinkbär säljer italiensk glass i alla möjliga varianter. Om du vill svalka dig med något annat än glass erbjuder man också färskpressad juice i flera läckra smaker. 

Linnegatan 40

Ilmoro

Det italienska caféet Ilmoro ligger i östra Göteborg och är ett självklart glass-stopp om du befinner dig i den delen av stan. Med gelato i över 43 smaker finns det en favorit för alla på Ilmoro.

Danska vägen 86

Gräddiga Göteborgsklassiker

Triumf Glasscafé

Strutar och glasspinnar från Triumf Glass har spridit glädje till glassfantaster i över 70 år. Allting började 1946 på Allmänna vägen i Göteborg, där du idag hittar ett av flera uppskattade glasscaféer. I det lilla caféet kan du, förutom att njuta av massor av god glass, lära dig mer om Triumf Glass historia.

Allmänna vägen 4

Lejonet & Björnen  

Lejonet & Björnen har serverat glass och sorbet i gourmetkvalitet sedan 1977. Man arbetar i högsta möjliga utsträckning med lokala producenter och lokala råvaror. Besök deras glasscafé på Danska vägen i östra Göteborg så förstår du varför göteborgarna får något drömskt i blicken när Lejonet & Björnen kommer på tal. Glassen hittar också du på utvalda caféer och livsmedelsbutiker, eller i glasscaféet vid Villa Belparc i Slottsskogen

Danska Vägen 74

Johannebergs Glass

Johannebergs Glass lagar sin egen glass i en liten glassfabrik på Gibraltargatan, en kort promenad från centrala Göteborg. Med passion och helt utan artificiella tillsatser tillverkar man glass som bjuder på härliga smakupplevelser. Det är inte ovanligt att glassen smaksatts med bär och frukter som glassmakarna själv plockat i någon av stadens fruktlundar. Upptäck ”glass gjord med omsorg” du också på deras glasscafé.

Gibraltargatan 60