Ordinarie guidad tur
Rolf Nilsson, guide på GöteborgsOperan, kan huset utan och innan. ”Det känns kul att berätta för folk vad som händer bakom kulisserna”, säger han. 

Över 400 000 människor har redan gått den guidade turen. Det här är en upplevelse utöver det vanliga.

Guidad tur med tema: Kostymernas värld
Inom GöteborgsOperans väggar ryms en hel värld. På kostymavdelningen, till exempel, arbetar cirka 40 personer med att tillverka, ändra och hantera över 1 200 kostymer varje år. Vår guide tar med dig på en specialvandring med tema kostym, där du får besöka våra syateljéer, kostymförråd och lära dig mer om hur arbetet med scenkostymer ser ut – från idé till sista föreställning.

Guidad tur med tema: Opera-Amalia och Gustav
Dramatiserad guidning för barn.
Följ med Opera-Amalia och vaktmästaren Gustav bakom kulisserna i det spännande operahuset. Det blir en upplevelserik upptäcktsfärd, där den fantasifulla primadonnan Opera-Amalia berättar om huset (och sig själv) och den ordentlige vaktmästaren Gustav har fullt upp med att se till att allt blir rätt och riktigt. Under turen får barnen upptäcka operahuset inifrån och se exempel på vad som händer på de olika avdelningarna.

Guidad tur med tema: Scenteknik
Bakom kulisserna pågår ett febrilt arbete från tidig morgon till sen kväll. På scenen ska dagens repetitioner förberedas, sedan rivas inför kvällens föreställning – som också ska byggas och rivas innan det är slut för dagen. GöteborgsOperan håller en av de högsta tekniska nivåerna i Europa. Under, på, över och bakom scenen arbetar ett 40-tal scentekniker med det avancerade scenmaskineriet. Följ med bakom ridån, in på den 1 900 m2 stora scenytan! Upptäck hur delar av scenen och scenografi rör sig vertikalt, snurrar – och kanske försvinner.

Samling utanför biljettkassan. 

Information

Här kan du läsa mer.