Grilla utomhus. Credit: Happy Visuals

1. Vintergrilla

Vem har sagt att det bara är grillväder på sommaren? Göteborg har gott om vackert belägna grillplatser vid skogar, sjöar och hav, där du kan mysa med familjen eller de närmaste vännerna.

2. Luncha och fika utomhus

Göteborgs restauranger bjuder på vinteröppna uteserveringar, parasoller, inglasat och infravärme så att du kan upptäcka stadens kulinariska landskap på ett säkert sätt.

Vandring i Vättlefjäll Credit: Happy Visuals

3. Upplev Göteborgsnaturen

I Göteborg är det nära till naturen var du än är. Upplev naturområden mitt i centrala stan eller ta dig ut till någon av vandringslederna en bit utanför centrum.

4. Upptäck mat på nya sätt

Göteborgs restauranger kämpar för att fortsätta erbjuda fantastisk mat i speciella tider. Upptäck allt från Michelin-take-away och gourmetmatkassar till välsmakande laga-själv-paket.

Hammarkullen och en målning från Artscape på en av fasaderna.
Street art i Hammarkullen. Credit: Lars Lanhed

5. Kolla in utomhuskonst

Göteborg svämmar över av konst i det offentliga rummet, om du bara lyfter blicken lite grann. Spana in statyer, gallerifönster, gatukonst och brunnslockspoesi – och missa inte den 21 kilometer långa konstrundan inom projektet Sätt färg på Göteborg.

6. Besök slott och herrgårdar

Tätt inpå staden hittar du fantastiska slott och trädgårdar. Spana in jultipspromenaden på Gunnebo Slott eller ta en tur till gamla fästningar.

Hinderbana i Kviberg.

7. Träna i det fria

Vill du starta det nya året med träning utomhus finns det allt från hinderbana i Kviberg till äventyrliga mountainbikeleder att välja mellan. Hitta till ett av Göteborgs många utegym eller välj en klassisk löprunda.

8. Lek utomhus

Visste du att du kan hitta både grottor och regnlekparker i staden? Upptäck någon av Göteborgs alla lekplatser – det finns gott om pärlor för dig som har jullov.

Hisingsparken Credit: Park och Naturförvaltningen Göteborg

9. Strosa i parker och trädgårdar 

Botaniska trädgården, Hisingsparken, Kungsparken och Slottsskogen är bara några av Göteborgs fantastiska parker och trädgårdar. Upptäck en ny favorit 2021.

10. Upplev staden vid vattnet

Göteborg har vuxit fram längs med Göta älv. Upptäck konst på Norra älvstrandens kajpromenad, testa olika vandringsleder i skärgården eller koppla av med en fika i Lindholmshamnen.