Julsånger från Vallgraven

Förra årets succé återvänder! Julsångerna ekar stämningsfullt längs vallgraven när körsång framförs på en paddan-båt som långsamt glider fram längs vattnet. Onsdagar, fredagar, lördagar och söndagar den 28 november–19 december kan du lyssna till traditionella julsånger från vallgraven.

Adventskonserter med Göteborgs Gosskör

Fira advent tillsammans med Göteborgs Gosskör i vackra Christinae Kyrka. Göteborgs Gosskör förvaltar musik ur en 400-årig kyrkomusikalisk tradition, och är specialiserade på engelsk katedralmusik, som gör sig allra bäst i ett kyrkorum. Repertoaren består även av traditionella högtidssånger och klassiska barnvisor.

Jul med Tommy Körberg, Annedalskyrkan

Tommy Körberg är en av Sveriges största artister, och den 3–4 december har du chans att njuta av en intim och eftertänksam julkonsert i Annedalskyrkan. Körberg är inte ensam utan har också med sig Gustaf Sjökvists Kammarkör, som är en av Sveriges bästa körer.

Elvis Christmas, Annedalskyrkan

Höftvickande jultoner strömmar ut från Annedalskyrkan den 9 decmber. För tioende året i rad arrangeras ”Elvis Christmas”, och det firas med att rockrävarna från The Refreshments tolkar Elvis julklassiker på sitt eget vis.

Akademiska körens julkonserter

Körsång är tätt sammankopplat med studentliv och Akademiska Kören som bildades vid dåvarande Göteborgs Högskola 1919 har en lång och stolt historia. I jul ger man två konserter den 11 december i universitetets aula vid Vasaplatsen.   

Sanna Nielsen, Konserthuset

Det utlovas ett musikaliskt fyrverkeri när Sanna Nielsen, som firar 25 år som artist, kommer till Göteborgs Konserthus den 13 december. Tillsammans med några av Sveriges mest begåvade musiker bjuder Sanna på en magisk julkväll.

Strålande jul, Domkyrkan

Den mycket omtyckta konserten ”Strålande Jul” med Gothenburg Wind Orchestra och Brunssbo Musikklasser återvänder till Domkyrkan den 14 och 15 december. I år med sångsolisterna Hannah Holgersson och Alexander Lövmark. Mycket mer stämningsfullt än så här blir det inte.

Julkonsert med Augustifamiljen

Fira in julen med Augustifamiljen, Bo Sundström, Mia Skäringer och ännu fler artister på Pustervik den 16 december. Alla intäkter går till Stadsmissionens viktiga arbete.

En glittrande jul, Konserthuset

Missa inte årets julkonsert med Göteborgs Symfoniker och Göteborgs Symfonikers Vokalensemble när de bjuder på julsångerna vi alla känner till och längtar efter. Mys utlovas i Göteborgs Konserthus den 17 december.

Celtic Christmas, Masthuggskyrkan

Om du letar efter lite omväxling från våra svenska julklassiker ska du besöka Masthuggskyrkan den 18 december. Där bjuds du på en musikalisk resa från medeltida irländska hymner via Christmas Carols till Fairytale of New York!

Julsång i city

Ta ton och sjung juls¨ånger och omtyckta psalmer tillsammans med körer och musiker vid Domkyrkan mitt i Göteborg! Sånghäfte med texter och noter är gratis.

Fler julkonserter hittar du i vår evenemangskalender.