Credit: Frida Winter

Fika i Haga

Besök pampiga Göteborgs konstmuseum

Museet har tre stjärnor i Michelins Green Guide och imponerande, nordiska samlingar från 1400-talet och framåt. Här finns stora utställningar året runt.

Credit: Happy Visuals / Göteborg & Co

Gör en dagstur i Göteborgs skärgård

Sightseeingbussen Ocean Bus kör ner i vattnet vid Röda Sten

Upptäck Göteborg från vattnet

Närheten till havet har alltid varit avgörande för Göteborg. Det ger också besökare en chans att se staden från en spännande vinkel, till exempel genom kajakuthyrning, stand up paddleboard eller sightseeing med Ocean Bus eller Paddan.

Credit: Peter Kvarnström

Testa lokalt hantverksöl

Upplev 1700-talet på Ostindiefararen Götheborg

Ostindiefararen Götheborg är en replika av det skepp som vid hemkomsten från Kina 1745 sjönk utanför Göteborgs hamninlopp. Här kan du ta del av allt från fängslande berättelser och tjärdoftande skeppsbyggnadskonst till knopkurser och kulinariska fröjder i en tidstypisk 1700-talsmiljö. (Skeppet är just nu ute och seglar, besök Ostindiefararens hemsida för aktuell information).

Gå på safari i Universeums regnskog

Universeum rymmer en hel regnskog, en akvariehall med exotiska fiskar och hajar, mängder av exotiska djur och växter – allt under ett och samma tak.

Shoppa göteborgsk design

Frossa i fisk och skaldjur

Credit: Peter Kvarnström

Besök Trädgårdsföreningen

Bara ett stenkast från centralen ligger Trädgårdsföreningen – en av Europas bäst bevarade 1800-talsparker. I andra änden av stan hittar du Botaniska Trädgården, en botanisk trädgård i världsklass med över 16 000 arter att beundra.

Credit: Peter Kvarnström

Landmärken som Poseidon och konstmuseet stod klara vid Göteborgs 300-årsjubileum.Credit: Beatrice Törnros

Försvarsanläggningen Skansen Kronan från 1600-talet.

Sugen på mer? Här är några bonustips

Basta och bada i Frihamnen

Den spektakulära bastun och den flytande poolen Allmänna badet är två av anledningarna att åka till Frihamnen. Gratis aktiviteter, tillgängligt och nytänkande mitt i stan.

Besök Götaplatsen

Götaplatsen, där Poseidon omges av Göteborgs konstmuseum, stadsteatern och konserthuset, invigdes till Jubileumsutställningen 1923 och har blivit något av en signaturbild för Göteborg. Arkitektur, kultur och historia i ett.

Blicka ut från Skansen Kronan

Njut av den vackra utsikten från Skansen Kronan, försvarsanläggningen från 1600-talet som varit såväl fängelse som nödbostad och museum. Milsvid utsikt över stan och perfekt picknickställe.