Credit: Adamo

Adamo

Göteborg senaste cocktailbar ligger på Södra vägen, strax bakom paradgatan Avenyn. Här serveras drinkar som verkligen sticker ut, bland annat en omtalad kreation som liknar en krukväxt (med ätbar jord!).

Södra vägen 3

Ett glas champagne på Avalon bar.

Avalon

En naturlig mötesplats, precis som köket på en riktigt bra fest. Baren på Avalon Hotel passar till alla. Baren är en förfest, efterfest, AW eller en härlig stund med vännerna eller din partner. Avalons bar har blivit utnämnd som en av Sveriges bästa barer flera gånger och deras motto är att varje drink ska vara en av de godaste drinkarna du druckit.

Zamenhof

På Zamenhof samsas inte mindre än tre olika koncept – Café Gazette, The Silver Lining, samt MayDay. Här kan du tillbringa en heldag, som avslutas med några riktigt fina cocktails på The Silver Lining. Konceptet på Zamenhof är något unikt, och med den solsäkra uteserveringen är cocktailkvällen räddad.  I denna ”vuxna fritidsgård”, som den så fint beskrivs, finns även en spel- och ölhall.

Bar Bruno

Klassiskt, tidlöst och mörkrött – det är konceptet för det nyaste tillskottet på den mysiga innergården vid Kyrkogatan. Bar Bruno drivs av samma ägare som Champagnebaren, och satsar helhjärtat på cocktails. Oavsett om du är sugen på en klassisk drink, eller om du vill testa en helt ny, experimentell sådan är Bar Bruno cocktailbaren för dig. Alla ska känna sig välkomna, och den lilla lokalen bidrar till en trivsam och mysig känsla.

Stranger

Den hemlighetsfulla baren Stranger, som kan vara riktigt svår att hitta, bidrar med en rofylld och historisk atmosfär som för tankarna till det amerikanska 20- och 30-talet. I denna källare kan du smaka på det mesta i drinkväg, från hela världen. Med deras nya koncept tas dina smaklökar till olika regioner i världen, där du får uppleva smaker och ingredienser från specifika platser.

Barabicu

Cocktailbaren på Barabicu är omtalad bland göteborgare. Baren bjuder på både klassiska drinkar såsom Sazerac och Ramos gin fizz, samt moderna sådana. Njut av vädret på den soliga uteserveringen, precis vid kanalen, eller gå in i den stämningsfulla lokalen och upplev smaker och dofter från medelhavet och mellanöstern.

Restaurang Familjen

White Guide utsåg Familjen till Årets Hjärtekrog 2018, och de har höga ambitioner med sina fantastiska drycker. Här kan du självklart få klassiker som Gin & Tonic och Bloody Mary, men du kan även få drinkar på ett lite mer nytänkande sätt. Vad sägs som en Blåbär och Färskost? Eller varför inte ett Plommonstop? Här blandas bär, alkohol och kryddor friskt, och skapar nydanande och härligt annorlunda upplevelser i en hemtrevlig miljö.

Bar Amuse

I det prisbelönta Hotel Pigalle hittar du Bar Amuse, en stämningsfull bar som erbjuder allt ifrån maltiga cocktails och champagne, till charkuterier, smørrebrød och ostar. Inredningen är uttrycksfull med mörka färger, kristallkronor och hjortdjur som för tankarna till en Edgar Allan Poe-novell. Här kliver du in för att skärma av omvärlden och njuta av högklassiga drycker och aptitretare, eller helt enkelt bara för att umgås i en något annorlunda miljö.

Bruks bardisk.

Bruk

På Friggagatan hittar du Bruk, en bar där alla är välkomna, om det så är för ett glas eller en bit mat. Här lägger man stor vikt vid service och att alla ska trivas och känna sig som hemma. Bruk brinner verkligen för mat, dryck och framförallt cocktails.
Friggagatan 4

Hotell Dorsia

Stig in i det klassiska och innovativa Hotel Dorsia. Här råder det ”La Belle Epoque”-feber, och den dekadenta stämningen bidrar till otroligt välsmakande cocktails. I denna mycket enhetliga och väl genomtänkta miljö kan vem som helst bli förtrollad. Smaka på någon av deras champagnedrinkar, eller ta ut svängarna med en ”old cuban”, rombaserad med champagne, mint och lime. Känner du för att vara lite alldaglig kan du även få en utsökt Gin & Tonic.

Pix

Pix är en baskiskt influerad restaurang och bar, med pintxos, cocktail och modern street art på schemat. I baren, som är två våningar och huserar på Grönsakstorget, blandas drinkar till dig på högklassigt manér. Pix är den urbana systern till Bourbon Street, som jobbar mer med amerikanska vibbar. Den inglasade baren och restaurangen Pix har fått Grönsakstorget att bli hippt igen, och lockar de flesta som letar efter en modern och smakrik upplevelse.

Cuckoo’s Nest

Cuckoo’s Nest bar är en avslappnad oas med vardagsrumsatmosfär som får gästerna att känna sig som hemma. Att experimentera och utveckla med världens alla smaker är en sann glädje för Cuckoo’s Nest, och här finns något för alla, inrutad som utflippad. Cuckoo’s Nest har dessutom vunnit två prestigefyllda internationella priser som Best European Hotel Bar och Bäst designade bar i Europa. Väl värt ett besök.