Nya hotell – sov gott med utsikt över älven eller i stans nya skyskrapa

Unik escape room-popup på Radisson Blu Scandinavia, februari–april

Berengaria är känt som det svenska escape room du bara måste besöka, och spelsugna besökare från hela Europa kommer hit för att uppleva deras genuina 1920-talsmiljöer. Nu flyttar de in i specialinredda rum 225 på Radisson Blu Scandinavia där spelarna får leta ledtrådar och lösa mysterier utspridda över hotellet.

Scandic Göteborg Central, öppnar den 14 juni

Mitt i Göteborgs innerstad, bredvid Hisingsbron, ligger nya hotellet Scandic Göteborg Central, med en fantastisk utsikt över hamnen och Göta älv. Hotellet har 451 rum som går i lugna nordiska färger, med stora glaspartier och genomtänkta detaljer. Den grönskande terrassen på fjortonde våningen är en av hotellets höjdpunkter.

takterrass med utsikt över älv
Från den 14 juni kan du checka in på Scandic Göteborg Central, med en fantastisk utsikt över Göta älv.

Jacy’z, öppnar den 1 november

Den här 100 meter höga skyskrapan blir ett nytt landmärke i Göteborg och storasyster till Ess Groups boutiquehotell Pigalle och Bellora. Jacy’z blir en spektakulär resort med tre olika restauranger, en speakeasy-bar, en takbar, en Miami-inspirerad pool club på 28:e våningen och mycket mer.

Clarion Hotel The Pier, öppnar i höst

Kinesiska Geely bygger ett nytt hotell bredvid innovationscentret Uni3 by Geely på Lindholmen. Clarion Hotel The Pier kommer att drivas av Nordic Choice Hotels och siktar på att bli en internationell mötesplats med 254 rum, två restauranger och barer, mötesrum, gym och en underbar utsikt över älven och innerstaden.

En imponerande Wisdome, nya åk på Liseberg, festivalfeber och en storslagen nyinvigning

Sveriges största visualiseringsdom, öppnar 2023 (premiär framflyttad)

Universeum – Sveriges nationella vetenskapscenter och en av Göteborgs mest populära familjeattraktioner – har mycket på gång. I vår kan du utforska ett helt nytt Vislab, där den senaste visualiseringstekniken ska göra komplex forskningsdata tillgänglig för fler. Det blir också nya utställningar om hälsa och matematik, och framåt våren 2023 är det dags att inviga Wisdome Gothenburg. Den pampiga visualiseringsdomen har formgivits av välkände arkitekten Gerth Wingårdh och kommer att bli Sveriges största i sitt slag.

Universeums nya visualiseringsdom blir den största i sitt slag i Sverige. Credit: Wingårdhs

Luna Park – ett helt nytt område på Liseberg

2022 öppnar området Luna Park på Liseberg, med två nya familjeattraktioner – Turbo och Tempus. Området och de första två attraktionerna öppnar i sommar, och 2023 tillkommer boomerang-berg-och-dalbanan Luna.

Luna Park är ett nytt område uppe på berget med utsikt över nöjesparken.Credit: Quarry Fold Studio

Turbo är en av de nya attraktionerna som öppnar sommaren 2022.Credit: Quarry Fold Studio

Tempus är en av de nya attraktionerna som öppnar sommaren 2022.Credit: Quarry Fold Studio

Berg-och-dalbanan Luna öppnar 2023.Credit: Quarry Fold Studio

Musikfestivalen Way Out West är tillbaka, 11–13 augusti

Efter två år av pandemi och restriktioner är den populära festivalen Way Out West äntligen tillbaka i Slottsskogen. Sedan 2007 har Way Out West varit en av sommarens stora händelser i Göteborg, med en blandning av världsstjärnor och mindre kända akter, filmvisningar, livepoddar, ett imponerande utbud av vegetarisk mat och mycket mer. I år hittar du artister som Burna Boy, First Aid Kit, Nick Cave and the Bad Seeds, Yung Lean, Girl in Red och Pa Salieu på scen.

Sjöfartsmuseet öppnar igen, december 2022

Sedan 1933 har Sjöfartsmuseet utforskat Göteborgs sjöfartshistoria och förhållandet mellan människor och hav. De senaste tre åren har museet genomgått en omfattande renovering och tillbyggnad, och den 10 december 2022 är det äntligen dags för återinvigning. I den nya akvariehallen finns tio gånger så mycket vatten som tidigare, bland annat ett 400 000-liters akvarium med ett levande korallrev. Det nya museet kommer att erbjuda upplevelser över generationsgränserna och även en ny restaurang, en terrass och en museishop.

Nya barer och restauranger att kolla in

Bulot, öppnar i maj 2022

Internationelle stjärnkocken Gabriel Melim Andersson och Emil Bjelke öppnar sin nya restaurang Bulot på Norra Hamngatan i maj 2022. De arbetar nära lokala producenter och odlare och hållbarhet ligger dem varmt om hjärtat. Kan du inte vänta till maj? Ta sikte på trendiga Bar Bulot, pop-up-versionen i innerstadens stora saluhall.

Angeli, öppnar i vår

Den lilla, men omåttligt populära, naturliga vinbaren Bar La Lune får en efterlängtad storasyster i lokalen bredvid. Angeli, med spanska stengolv och en bar med plattor från Etna, kommer att rymma 28 sittande gäster och skylta med två stora vinkylar med plats för 800–900 flaskor.

Ivans Pilsnerbar, öppnar i vår

Den färggladaste ölbaren i Göteborg? Åk till Ringön och se efter när Ivans Pilsnerbar slår upp dörrarna i vår. Baren kommer att vara en explosion av färger, konst, elektronisk dansmusik och hantverksöl i toppkvalitet. Köket kommer att servera vegetariskt och pastarätter lagade med lokala ingredienser. Spana in deras Instagramkonto för senaste nytt.

Poppels flyttar in till stan

Hantverksbryggeriet Poppels, i Jonsered utanför Göteborg, gör några av Sveriges mest populära ölsorter. Förra året öppnade de en restaurang bredvid bryggeriet och i år är det dags för ett helt nytt stadsbryggeri i Platinan bredvid Göta älv, samma byggnad som även kommer att rymma Scandic Göteborg Central. Förutom bryggeriet planerar de även en bar och restaurang i lokalen.