8.30 Välkommen! Frukost på JOS

När tåget rullat in på Göteborgs centralstation befinner du dig bara en kort promenad från Göteborgs myllrande shoppingkvarter. Det är ett par timmar kvar tills shoppingflanörerna ger sig ut, så du promenerar i lugn och ro längs hamnkanalen bort mot Lilla Kyrkogatan och populära hälsocaféet JOS. Där intas en god och fräsch frukost som går att få vegetarisk eller vegansk. För fler goda frukostförslag, kika i vår frukostguide, eller om du vill förlänga din morgonstund, spana in vår brunchguide. 

10.00 Sightseeing med Paddan

Med mat i magen tar du dig sen an en riktigt klassiker! Även om du har varit i Göteborg tidigare så bjuder Paddans sightseeingtur garanterat på nya vinklar och intryck av staden. I de låga båtarna tar du dig fram under broar, längs kanaler och vattendrag samtidigt som en guide berättar om Göteborgs historia och nutid.

12.00 Lunch och shopping runt Magasinsgatan

Efter en trevlig båttur promenerar du lugnt bort mot shoppingkvarteren Vallgatan och Magasinsgatan. Här kan du botanisera bland skandinavisk design, lokala designers och internationella varumärken. Här hittar du bland mycket annat ansedda Artilleriet, hippa Grandpa och lokalt marint mode hos Emmamalena. Hungern stillar du med hjälp av någon av de många food trucks som finns uppställda runt Magasinsgatan. 

Credit: Frida Winter

16.00 Fika i Haga  

Inget besök i Göteborg är komplett utan en riktig fikastund. Så promenera bort till mysiga Haga och slå dig ner på en uteservering och njut av folkvimlet. Den berömda hagabullen (en kanelbulle modell större) hittar du på Café Husaren, men det finns många fler trevliga kaféer att besöka. 

16.45 Vila i parken vid Skansen kronan

För att du ska orka med kvällens upptåg så bjuder vi på lite återhämtning. Fast inte utan att du får upp pulsen först. Ta trapporna uppför Risåsberget, till parken runt den gamla försvarsanläggningen Skansen Kronan. Här kan du sätta dig på en bänk eller lägga dig ner i gräset för en vilostund samtidigt som du har av en fantastisk utsikt över Göteborg.

18.00 Fördrink på Tredje Långgatan

Släntra ner för berget och bege dig bort mot Järntorget och Långgatorna, ett av Göteborgs bästa nöjeskvarter. På Tredje Långgatan har restauranger och barer bildat en värld av smaker och upplevelser. Olssons Vin är ett av gatans många trevliga ställen, ta ett glas vin och koppla av.

Credit: Studiografen / Göteborg & Co

19.00 Middag  

Det börjar bli dags att äta igen, och du befinner dig sannerligen på rätt ställe. Välj på allt från surdegspizza och hantverksöl på Brewers Beer Bar till mexikanska läckerheter på Tacos and Tequila.

21.00 Barhäng på Andra Långgatan eller Avenyn

Ditt nästa val beror på vilken typ av barer och klubbar du föredrar. Om du helst vill ta ett glas öl i en något stimmig men gemytlig miljö så vandrar du till parallellgatan Andra långgatan och slår dig ner på valfritt ställe. Om du föredrar en mer drink- och bistroinspirerad miljö kan du ta spårvagnen bort till Avenyn och de många barerna runt Göteborgs paradgata. 

23.00 Klubbdags eller sovdags

Fortfarande pigg? Låt benen jobba på dansgolvet på Yaki-Da eller någon annan av stans nattklubbar. När den nattliga hungern faller på rekommenderar vi självklart att du provar Göteborgsfavoriten en ”halv special” (korv med bröd med potatismos på toppen) på någon av de nattöppna korvkioskerna.

Självklart finns det mycket mer att se och göra i Göteborg. Så kom tillbaka. Och tack för den här gången!