Credit: Issy Croker

Cum Pane

Det lilla bageriet Cum Pane har försett Majornaborna med ekologiskt bröd, bullar och småkakor sedan 2008. Hantverksbageriets hela sortiment är KRAV-certifierat och mjölet, helt utan tillsatser, kommer från Limabacka Kvarn på Västkusten. Gör du ett förstagångsbesök kan det vara värt att testa deras specialitet: ett osötat surdegsbröd från stenugnen.

BAKA stenugnsbageri

Stenugnbageriet BAKA hittar du i det expansiva bostadsområdet vid kajen i Eriksberg. Det populära bageriet är också kafé för den som vill sätta sig och avnjuta en färsk bulle tillsammans med en kaffe. Sommartid går det att sitta ute och utsikt över älven. Här bakas brödet och bullarna med ekologiskt mjöl, riktigt smör och en stor skopa kärlek.

Alvar och Ivar surdegsbageri

I mer än 10 år har det familjära bageriet Alvar & Ivar funnits på Kastellgatan i Linné. Under tiden har populariteten växt och bageriet har numer blivit en given del av kvarteret. I dag är det endast KRAV-märkta produkter som kommer ut ur ugnen. Det ekologiska surdegsbrödet kanske är det mest kända, men det finns också ett gott utbud av småkakor och bullar.

Credit: Frida Winter

Bullen & Brödet

Bullen & Brödet är ett litet guldkorn i Masthugget. Valnötsbröd, croissanter och honungsbaguetter är några av bakhantverken som går att hitta på detta intima bageri. Delar av utbudet är bestående men bagarna testar även nya recept som görs och säljs i begränsande upplagor. Vad sägs till exempel om en kanelkringla toppad med smulad kexchoklad? Gott!

Lilla Sur

Sedan 2014 har boende och besökare i Kålltorp i östra Göteborg kunnat glädjas åt fantastiskt bröd från hantverksbageriet Lilla Sur. Allt bröd bakas för hand direkt på stenhäll, med 100 procent närodlat ekologiskt och KRAV-märkt mjöl.