Kanelbullar i fönstret till Kafé Husaren i Haga i Göteborg.
Café Husaren på Haga Nygata 28 Credit: Tina Stafrén

Café Husaren – Haga

För dig som gärna äter fler än en kanelbulle vid fikan måste besöka Café Husaren på Haga Nygata i turisttäta Haga. Här behöver du bara köpa en bulle till sällskapet (eller till dig själv) eftersom bullen är gigantisk. ”Hagabullen” är närmast kulturstämplad av göteborgarna och ett måste för dig som älskar kanelbullar.

Lilla Sur – Kålltorp

Mitt i Kålltorp i östra Göteborg ligger hantverksbageriet Lilla Sur som ett litet hål i väggen. Här kan du räkna med att köa, men låt dig inte skrämmas för det brukar gå ganska fort trots allt. Kanelbullarna här är fantastiska, både sockrigt härliga och med en fin kanelsmak, så vi kan lova dig att det är väl värt väntan. Under semmelsäsongen bakar bageriet sin legendariska kremla – en kombination av en semla och deras goda kanelbulle.

Kafé Marmelad på Mariagatan 17

Kafé Marmelad – Majorna

Förutom gott specialkaffe, och en mycket uppskattad musikscen, hittar du även här fantastiska kanelbullar. Här kan du räkna med en klassisk, saftig bulle med härlig smak. Om du hellre önskar något lite mer vågat – testa deras kanelbulle fylld med mjukglass!

VeGofika – Redbergsplatsen

VeGofika är precis som det låter – gofika för dig som är vegan. Förstås kan du även här njuta av goda kanelbullar, och ibland även som raw food-alternativ. Konditoriet är hundra procent veganskt, så du behöver inte oroa dig för ingredienserna.

Ahlströms Konditori – Centrum

Mer klassiskt än så här blir det inte. Ahlströms Konditori på Korsgatan slog upp portarna redan 1901 och är ett av Göteborgs äldsta konditorier. Här kan du njuta av en klassisk kanelbulle med pärlsocker – så som du är van vid att den ska smaka!