1. Kulturpresenten

Årets stora nyhet är möjligheten att överraska någon du gillar med en kulturpresent! En liten bit av festivalen som blir en alldeles egen kulturupplevelse. Det kan vara musik, dans, poesi eller nycirkuskonster. Du vet aldrig vad det blir. Boka och läs mer här.

När? Alla dagar, många tillfällen
Var? Hemma hos någon du gillar.

Credit: https://www.facebook.com/gbgfilmfestival

2. Utomhusbio på Götaplatsen

Ta plats på trapporna till Göteborgs Konstmuseum och se den Oscarsvinnande filmen “En runda till” på Götaplatsens utomhusbiograf. Filmen presenteras av Göteborgs Film Festival Open Air. Thomas Vinterbergs dramakomedi En runda till handlar om fyra gymnasielärare som ger sig på ett gränslöst socialt experiment. Med teorin om att människan är född med en halv promille alkohol för lite i blodet försöker lärarna berika sina liv och sin pedagogik med ett ständigt flöde av alkohol. Livet tycks till en början enklare och roligare men allt går inte enligt plan. Läs mer här.

Biljetter släpps den 17 augusti klockan 13.00

När? Lördag 21/8 klockan 21.30–23.30
Var? Götaplatsen

3. Kvibergsområdet                               

Området i Kviberg är nytt för i år och här finns massor att prova på och göra. Det finns aktiviteter som passar för alla åldrar. Testa olika sporter eller cirkus eller lär dig en ny dans. Slöjda ett eget hopprep eller lär dig att laga nigeriansk mat. Du kan förstås också ta del av utställningar och konserter, bland annat med lokala hiphopartister. Läs mer om allt som händer i Kviberg här.

När? Alla dagar, massor av tillfällen
Var? Kviberg

4. Evergrey

Se metalbandet Evergrey på Kulturkalset när de spelar progressiv hårdrock från Färjenäs den 20 augusti. Du upplever konserten hemifrån, eller var du än är. Konserten genomförs i samarbete med Göteborg-Posten.

När? Lördag 21/8 klockan 21.00
Var? Streama via Göteborgs Kulturkalas hemsida eller GP.se.

två personer sitter i trädgårdsföreningen och vinkar tillsightseeingbåten Paddan.
Credit: Happy Visuals/Göteborg & Co

5. Åk populära Paddan (gratis!)

Ta en tur med Paddan under Göteborgs Kulturkalas. Du får se Göteborgs fascinerande vallgrav och kanaler, historiska byggnader och statyer, grönskande parker, den gamla slussen från 1873 och hamnen med dess klassiska skeppsvarv. Boka din fria biljett på plats samma dag vid Paddans biljettkiosk på Kungsportsplatsen (Basargatan 10). Du kan boka max 1 biljett/person, då det är begränsat antal platser på båten. Biljetten kan bokas en timma innan respektive avfärd. Läs mer här.

När? Alla dagar, massor av tillfällen
Var? Kungsportsplatsen

Fler konserter, utställningar och aktiviteter hittar ni på Göteborgs Kulturkalas hemsida här.