1. Hagabadet

Hagabadet är en självklar favorit för göteborgare och besökare. Badet öppnade i Haga redan 1867 under namnet ”Renströmska Bad- och tvättinrättningen”. När Valhallabadet togs i bruk på 60-talet blev det gamla badhuset stående och förföll under många år, innan det restaurerades i mitten av 1990-talet och återfick sin forna glans. Idag finns spaupplevelser under namnet Hagabadet även längs älvstranden på Hisingen och vid Drottningtorget mitt i stan.

2. Arken Spa

Vägen ut till Arken går längs med Göteborgs hamn, en av norra Europas viktigaste och största, men inte nödvändigtvis det som förknippas med bubbelbad och lermasker. Oroa dig inte. Du glömmer snart allt vad containerfartyg och logistik heter när du kliver in på Arken. Här väntar ett art garden spa, en underbar havsutsikt och god mat. Stanna över dagen eller checka in.

bild tagen från trappan ner i en swimming pool
Credit: Sankt Jörgen Park

3. Sankt Jörgen Park

Sankt Jörgen Park har ett brett utbud aktiviteter, boende och restauranger, men allra bäst är kanske ändå spaavdelningen. Här finns bastur med varierande temperaturer, en marmorkällare att tvaga sig i, varma källor, svävande loungebäddar, en uppsjö av behandlingar och mycket mer. Ja du hör ju. Det är avkoppling när det är som bäst.

4. Upper House Spa

Vill du inte välja mellan avkoppling och stadspuls? Då passar Upper House Spa dig perfekt. Här befinner du dig mitt i stan men med 20 våningar mellan dig och gatornas brus. Om du är en våghals sätter du dig i utomhusbubbelpoolen med glasgolv och njuter av utsikten, förlåt, nedsikten. Utöver den spektakulära utepoolen finns det ytterligare två pooler, flera bastur, behandlingar och ett gym med stans bästa utsikt. Sugen på en övernattning? Då checkar du in på Hotell Upper House eller Gothia Towers.

5. Riverton Spa

Hotel Riverton har funnits vid Skeppsbron i många år och fick under 2020 ett rejält ansiktslyft, som också innebar premiär för en fantastisk spaanläggning. Här kan du koppla av med varma bad och behandlingar, innan du ger dig ut bland Linnéstadens restauranger och barer, bara en kort promenad bort.

6. Clarion Obie Spa

Ett urbant spa, beläget i Clarion Hotel Draken vid Järntorget, med sin grund i den nordiska kulturen med minimalistiska, mörka och råa material. Elementen eld (värme, ljus) och vatten (kyla, reflektioner) gör din kropp och själ ett med naturen genom avslappning och perspektiv till en hektisk tillvaro. Här hittar du, förutom torrbastu och härligt varma pooler, också en isbastu utrustad med en stor skärm som skapar illustionen av en utsikt över isiga hav och kalla klimat. Låt ljuset, vattnet, ångan, svalkan och värmen omfamna dig!