Dropkaffe-kannor på disken i ett kafé
Credit: Superstudio D&D/Göteborg & Co

1. Stans bästa kaffe

Hösten är perfekt för fika, oavsett regnrusk eller ej. Testa gärna en hantverkskaffe på några av stans bästa kaffehak, som till exempel Alkemisten Kaffebar i Kvillebäcken, Viktors Kaffe i Vasastan eller Kafé Gapet i Majorna. Det finns såklart många andra mysiga kaféer i Göteborg, spana in vår guide till ”Fika i Göteborg” för fler tips.

GöteborgsOperan

2. Se en föreställning på GöteborgsOperan

Ruggigt ute? Då kan du passa på att se en föreställning i pampiga miljöer på GöteborgsOperan. Här kan du njuta av föreställningar av alla slag, som musikaler, konserter, dans och förstås opera. Här finns också en uppskattad restaurang, en operabar och café. Se aktuella föreställningar här.

Credit: Peter Kvarnström/Göteborg & Co

3. Strosa i Botaniska Trädgården 

Botaniska Trädgården är en av Göteborgs riktiga pärlor. Vandra runt och upptäck alla fantastiska växter (över 16 000 arter) eller slå dig ner på en bänk med en vän och bara njut av lugnet.

4. Inspireras av konst i världsklass

Museum och gallerier är härliga platser att vistas på. Oaser mitt i stan som frammanar lugn, kontemplation och inspiration. Ta dig till Göteborgs konstmuseum vid Götaplatsen och njut av en av norra Europas främsta konstsamlingar.

Fisk och skaldjur är ett måste när du besöker Göteborg. Credit: Jimmy Millblad, Gothia Towers/Göteborg & Co

5. Njut av delikata skaldjur

Fisk och skaldjur från Västkusten håller otroligt hög kvalitet och är ett måste för alla livsnjutare, inte minst nu när hummersäsongen är i full gång. Läs vår guide till ”Fisk och skaldjur i Göteborg” för fler tips.

Människor på en solig uteservering vid en gul husvägg.
På Oizo i Kålltorp hittar du pizza, naturliga viner och lokalbryggd öl. Credit: Oizo

6. Mysmiddag på restaurang

Oavsett om du är ute efter en gastronomisk upplevelse, eller ett ställe att fira något särskilt på, finns något som passar dig. Angeli erbjuder vin och mat i en klassisk italiensk discomiljö i Vasastan, och är ni sugna på pizza hittar du stans kanske bästa på Oizo i Kålltorp. Är du ute efter något exklusivt finner du Restaurang Project, en av stans sex restauranger med en stjärna i Guide Michelin, på Södra Vägen.

Människor grillar korv över en öppen eld i skogen.
Gotaleden når du enkelt med pendeltåg från Göteborg. Credit: Happy Visuals/Göteborg & Co

7. Ta tåget till vandringsleden

Gotaleden går mellan Göteborg och Alingsås och bjuder på fantastisk natur och spännande sevärdheter längs vägen. De olika deletapperna når du lätt med pendeltåg från Göteborgs Centralstation och det finns gott om restauranger och fikaställen längs vägen.

Koppla av på anrika Hagabadet. Credit: Peter Kvarnström

8. Slappna av på Hagabadet

Mitt i Haga i Göteborg, i en anrik byggnad från 1876, hittar du Hagabadet. Här kan du byta grå hösthimmel mot mjuk belysning, spabehandlingar och en lugnande atmosfär. Är du inte i närheten erbjuder Hagabadet även en anläggning vid Drottningtorget alldeles bredvid Centralstationen samt en i Sannegården på Hisingen.

9. Inspirerande shopping i centrala Göteborg

Är du i behov av en ny stickad tröja, eller kanske en helt ny höstgarderob? I centrala Göteborg hittar du svenskt mode signerat Acne Studios, Filippa K och Arket med flera, och på Aplace hittar du både nytt och second hand. Är du intresserad av design och inredning har Artilleriet allt du någonsin drömt om.