Chokladprovning och vinterbad

Kärleksveckan är en perfekt tid att unna sig vardagslyx. För att sätta guldkant på tillvaron kan en romantisk aktivitet tillsammans göra sig helt rätt.

Credit: House of Vision/Göteborg & Co

En av de mest klassiska alla hjärtans dag-gåvorna att ge sin käraste är fin och delikat choklad. På Storm & Bille Chokladfabrik hålls provsmakning och rundtur av fabriken varje onsdag från 10 januari till 6 mars 2024. Turen börjar med avnjutning av Storm & Billes hemlagade varma choklad. Detta följs upp av en rundvandring i fabriken och steg-för-steg-förklaring av chokladprocessen, för att sedan avslutas med provsmakning av alla deras sorter choklad!

Få ett smakprov av västkust-idyllen på en tur i den vintervackra skärgården med Kastor Boat Trips, som utgår från Hönö Klåva i norra skärgården.

Sugen på ännu mer av den romantiska västkust-idyllen? I södra skärgården på pittoreska Kajkanten, Vrångö, erbjuder de Kajkantens kallbadspaket, vilket bland annat innebär vedeldad bastu, badtunna, havsbad på Kajkantens relaxflotte, övernattning i sjöbod och skaldjurslåda levererad direkt från Hamnkrogen Lotsen. Med andra ord, en riktig västkustsk alla hjärtans dag!

Credit: Hossein Sehatlou

Upplev konst och kultur tillsammans

Alla hjärtans dag behöver inte enbart vara rosor och choklad. För de som är mindre sugna på klassiska romantiska aktiviteter och mer intresserade av insiktsfulla kulturupplevelser, visar Göteborgs museum många intressanta utställningar just nu. På Göteborgs konstmuseum kan ni se Den underbara färgen med verk av konstnärsgruppen Göteborgskoloristerna. I utställningen Låt hundra blommor blomma på Röhsska museet visas textila verk av Elsa Pärs-Berglund

Vill du hellre slå dig ner i en salong för en helkväll av kultur, ska du kolla i Göteborgsoperans kalender för opera, dans- och musikalföreställningar. Göteborgs stadsteater har med sina två scener ett ständigt utbud av storslagna föreställningar, just nu bland annat Monicas vals som visas till 29 februari.

Credit: Happy Visuals/Göteborg & Co

Vägen till hjärtat går genom magen

Kärlek och mat hör självklart ihop, så förgyll alla hjärtans dag med ett besök på någon av Göteborgs många restauranger. Fresta smaklökarna på en av stadens stjärnkrogar, eller dela rätter och njut av både rött och vitt på fantastiska vinbarer.

Upptäck romantiska platser och vackra promenadstråk

Med allt från den drömska skärgården till det magiska Palmhuset och de mysiga gatorna i Haga är Göteborg en romantisk stad att besöka. Vi bad göteborgare och besökare att tipsa om sina favoritplatser i staden, slängde in några av våra egna favoriter och skapade denna guide till romantiska upplevelser i Göteborg!

Kärleken checkar in

Unna dig och dina kära lite lugn och ro – ta in på hotell och ta en paus från vardagen. Vi har satt ihop en guide till hotell i och runt Göteborg som är perfekt för dig som vill överraska din kära med en romantisk weekend – här hittar du allt från havsnära skärgårdsupplevelser till designhotell med nära till restauranger, shopping och nattliv.

Fler hotell erbjuder också särskilda Alla hjärtans dag-paket:

På mysiga Hôtel Eggers kan man boka alla hjärtans dag-paket 13-15 februari 2024. I paketet får du mousserande vin och choklad på rummet och en trerätters middag i hotellets restaurang.

Hotel Riverton, med en av Göteborgs bästa utsikter, slår på stora kärlekstrumman i sitt Valentine’s Day-paket med champagne, rosor, choklad, middag och övernattning.

För er som vill kombinera en middag med ett mysigt och lyxigt boende erbjuder Liseberg ett boendepaket där en middag på Mei Rose Rooftop Bar & Bistro (chefs choice-meny) kombineras med en natt på Liseberg Grand Hotel Curiosa. Bubbel, choklad och hotellfrukost ingår! Läs mer här.

Två personer shoppar kläder i en butik i Göteborg.
Credit: Happy Visuals/Göteborg & Co

Can’t buy me love? En kan väl försöka!

I Göteborg finns det gott om spännande butiker och gallerior där du kan hitta speciella gåvor till någon du bryr dig om. Upptäck unik design och lokalproducerat mode i vår designguide, strosa runt i mysiga shoppingkvarter, som Magasinsgatan, eller satsa på en återvunnen gåva i någon av Göteborgs många second hand- och vintagebutiker.