Utflykter och stadsaktiviteter på Alla hjärtans dag

Kärleksveckan är en perfekt tid att unna sig vardagslyx. För att sätta guldkant på tillvaron kan en romantisk aktivitet tillsammans göra sig helt rätt.

Credit: House of Vision/Göteborg & Co

En av de mest klassiska alla hjärtans dag-gåvorna att ge sin käraste är fin och delikat choklad. På Storm & Bille Chokladfabrik hålls provsmakning och rundtur av fabriken varje onsdag från 11 januari till 29 mars. Turen börjar med avnjutning av Storm & Billes hemlagade varma choklad. Detta följs upp av en rundvandring i fabriken och steg-för-steg-förklaring av chokladprocessen, för att sedan avslutas med provsmakning av alla deras sorter choklad!

Läs mer om rundturen och provsmakningen här!

Credit: Jonas Ingman/vastsverige.com

Få ett smakprov av västkust-idyllen på en tur i den vintervackra skärgården med Kastor Boat Trips, som utgår från Hönö Klåva i norra skärgården.

Sugen på ännu mer av den romantiska västkust-idyllen? I södra skärgården på pittoreska Kajkanten, Vrångö, erbjuder de Kajkantens kallbadspaket, vilket bland annat innebär vedeldad bastu, badtunna, havsbad på Kajkantens relaxflotte, övernattning i sjöbod och skaldjurslåda levererad direkt från Hamnkrogen Lotsen. Med andra ord, en riktig västkustsk alla hjärtans dag!

Credit: Thomas Carlen

Tjolöholms slott håller både slottet och restaurangen Storstugan öppet varje dag under kärleksveckan. För att sätta en sagolik twist på den romantiska upplevelsen och få avnjuta den pittoreska och kulturhistoriska miljön till fullo går det att boka boende på Tjolöholms gods. Mer information om boende samt bokning här.

Credit: Hossein Sehatlou

Alla hjärtans dag behöver inte enbart vara rosor och choklad. För de som är mindre sugna på klassiska romantiska aktiviteter och mer intresserade av insiktsfulla kulturupplevelser, håller Göteborgs konstmuseum specialvisningen Glöm din dröm under alla hjärtans dag. Genom historien har kärlek och idéer omkring den sett olika ut. I konsten finns flera exempel på kärlek, ensamhet, normer och normbrytande. Visningen hålls kl. 17:00 den 14 februari och ingår i entrébiljetten. Dock finns ett begränsat antal platser och det är därför bra att vara på plats i god tid. Läs mer på goteborgskonstmuseum.se.

Credit: Happy Visuals/Göteborg & Co

Vägen till hjärtat går genom magen

Kärlek och mat hör självklart ihop, så förgyll alla hjärtans dag med ett besök på någon av Göteborgs många restauranger. Fresta smaklökarna på en av stadens stjärnkrogar, eller dela rätter och njut av både rött och vitt på fantastiska vinbarer

Ta en Alla hjärtans-promenad bland mysiga landshövdingehus och vintervackra parker.

Upptäck romantiska platser och vackra promenadstråk

Med allt från den drömska skärgården till det magiska Palmhuset och de mysiga gatorna i Haga är Göteborg en romantisk stad att besöka. Vi bad göteborgare och besökare att tipsa om sina favoritplatser i staden, slängde in några av våra egna favoriter och skapade denna guide till romantiska upplevelser i Göteborg!

Credit: Carlo Baudone

Kärleken checkar in

Unna dig och dina kära lite lugn och ro – ta in på hotell och ta en paus från vardagen. Vi har satt ihop en guide till hotell i och runt Göteborg som är perfekt för dig som vill överraska din kära med en romantisk weekend – här hittar du allt från havsnära skärgårdsupplevelser till designhotell med nära till restauranger, shopping och nattliv.

Fler hotell erbjuder också särskilda Alla hjärtans dag-paket:

På mysiga boutique-hotellet Flora erbjuder de ett Alla hjärtans dag-firande den 14 februari med välkomstpaket på rummet med bubbel och praliner från Konditori Kampanilen, en trerätters middag på Södra Larm Bar & Bistro, övernattning och frukostbuffé.

Hotel Riverton, med en av Göteborgs bästa utsikter, slår på stora kärlekstrumman i sitt Valentine’s Day-paket med champagne, rosor, choklad, middag och övernattning. Det går också att lägga till entré till Serenity Spa för att skapa den kompletta alla hjärtans dag-upplevelsen.

Gothia Towers kan du fira kärleken i en av deras sviter, med bubblor, choklad och frukost serverad till rummet. Detta kombinerat med fantastisk utsikt över Göteborg. Läs mer om alla hjärtans dag-paket och erbjudanden på Gothia Towers här.

Visste du att Göteborg har ett Feng shui-certifierat hotell? Avalon vid Kungsportsplatsen har ägnat extra tanke i deras design och upplägg när det gäller ljus, doft och ljud. I deras Lovecation-paket ingår bubbel med frukt och tryffel, övernattning och frukostbuffé.

Hotel Bellora kan du fira kärleken varje söndag med paketet Valentino Sundays – en guldkantad dag med trerätters middag, brasa, övernattning och italiensk frukost.

Hos Sankt Jörgen Park på Hisingen firas det i dagarna tre med Alla hjärtans-rabatt på Park Lifestyle Spa under 13–15 februari. Paketet har olika inriktningar, bland annat Spa och Treatment, där det också ingår trerätters supé, frukostbuffé och entré till hotellets poolområde.

Hos Emmamalena hittar du tidlösa plagg och vackra smycken med inspiration från Käringön. Credit: Emmamalena

Can’t buy me love? En kan väl försöka!