Kärleken checkar in

Unna dig och dina kära lite lugn och ro – ta in på hotell och ta en paus från vardagen. I Göteborg finns hotell i alla stilar, och flera av dem erbjuder särskilda Alla hjärtans dag-paket.

Klassiska Hôtel Eggers vid Göteborgs centralstation erbjuder ett Alla hjärtans dag-paket med välkomstbubbel, romantisk middag, övernattning och frukostbuffé.

På familjeägda Hotel Royal, med anor från 1800-talet, kan du njuta av ett paket med övernattning, frukostbuffé och entré till Hagabadet Spa Drottningtorget.

Mysiga Hotel Flora vid Grönsakstorget tjuvstartar kärleksfirandet redan den 11 februari och erbjuder ett paket med mousserande vin och praliner från Kampanilen på rummet, trerätters middag, övernattning och frukost.

Även Riverton, med en av Göteborgs bästa utsikter, slår på stora kärlekstrumman i sitt Alla hjärtans-paket med champagne, rosor, choklad, middag och övernattning.

På Gothia Towers kan du fira kärleken hela veckan den 14–20 februari, med champagneprovning, spa, blommor och romantiska middagar. Läs mer om Kärleksveckan på Gothia Towers här.

Elite har två hotell i Göteborg, och även hos dem hittar du olika romantiska paket att välja mellan, med bland annat choklad, rosor, mousserande vin och spakit.

Visste du att Göteborg har ett feng shui-certifierat hotell? Avalon vid Kungsportsplatsen har tänkt till lite extra när det gäller ljus, doft och ljud och i deras Lovecation-paket ingår såväl choklad och bubbel på rummet, som övernattning och lyxig frukostbuffé.

På Hotel Bellora kan du fira kärleken varje söndag med paketet Valentino Sundays – en guldkantad dag med middag, övernattning, brasa och italiensk frukost.

Hagabadet har tre härliga spaanläggningar i Göteborg, och på Alla hjärtans dag kan du testa “flying partneryoga” på Hagabadet Drottningtorget.

Koppla av på spa med hjärtliga erbjudanden

Känns varma bad, lerinpackningar och ångbastu lockande i vinterkylan? Göteborgs lyxiga spaanläggningar har satt ihop särskilt hjärtliga paket att njuta av, med eller utan övernattning.

Arken Hotel & Art Garden Spa har döpt sitt paket till “Late night love edition” och här ingår förutom tillgång till spaanläggningen en trerätters middag, tapas, bubbel och jordgubbar i spaloungen och lån av badrock och tofflor.

Hos Sankt Jörgen Park på Hisingen firas det i dagarna tre, med 10 procents alla hjärtans-rabatt den 13:e, 14: e och 15:e februari. För 945 kronor per person får du middag, frukost och entré till poolerna.

På Upper House Spa kan du boka ett romantiskt weekendpaket, där spabesöket kombineras med övernattning i ett lyxigt Deluxe-rum som hälsar dig välkommen i form av champagne och choklad.

Hagabadet har tre olika spaanläggningar i Göteborg, och på Alla hjärtans dag kan du bland annat testa “flying partneryoga” på Hagabadet Drottningtorget. Eller varför inte ge bort ett presentkort i Alla hjärtans dags-present?

För dig som längtar ut i naturen kanske Kajkantens relaxflotte på Vrångö kan locka? Här finns både vedeldad bastu och badtunna och bokar du även boende på Kajkanten får du rabatt.

Treetop Spa, bland trädtopparna på Hisingen, har satt ihop ett speciellt Alla hjärtans-paket med välkomstbubbel, fruktfat, övernattning, spa och middag.

Vägen till hjärtat går genom magen

Kärlek och mat hör självklart ihop, så förgyll Alla hjärtans dag med ett besök på någon av Göteborgs många restauranger. Fresta smaklökarna på en av stadens stjärnkrogar, eller dela rätter och njut av både rött och vitt på fantastiska vinbarer.

Champagnebaren håller extraöppet på Alla hjärtans dag klockan 17–23. Helgen innan bjuder systerkrogen Unity Jazz på konsert både fredag och lördag och hela Kyrkogatan 13 håller öppet som vanligt hela helgen.

Klassiska Sjömagasinet vid Klippans småbåtshamn erbjuder en speciell Alla hjärtans-meny den 11–14 februari, och om sötsuget sätter in har chokladfabriken Storm & Billie den perfekta lösningen – en digital livevisning med chokladprovning!

Ta en Alla hjärtans-promenad bland mysiga landshövdingehus och vintervackra parker.

Upptäck romantiska utsiktsplatser och vackra promenadstråk

Med allt från den drömska skärgården till det magiska Palmhuset och de mysiga gatorna i Haga är Göteborg en romantisk stad att besöka. Vi bad göteborgare och besökare att tipsa om sina favoritplatser i staden, slängde in några av våra egna favoriter och skapade guiden här nedanför.

Vill du ha ännu mera västkustkänsla? Ta en tur i den vintervackra skärgården med Kastor Boat Trips, som utgår från Hönö Klåva.

Hos Emmamalena hittar du tidlösa plagg och vackra smycken med inspiration från Käringön. Credit: Emmamalena

Can’t buy me love? En kan väl försöka!

I Göteborg finns det gott om spännande butiker och gallerior där du kan hitta speciella gåvor till någon du bryr dig om. Upptäck unik design och lokalproducerat mode i vår designguide, strosa runt i mysiga shoppingkvarter som Innerstaden och Magasinsgatan, eller satsa på en återvunnen gåva i någon av Göteborgs många secondhand- och vintagebutiker.