Vrå arbetar med närproducerade råvaror och japanska tillverkningsmetoder.

Restaurang Vrå

Vrå serverar sushi och råmat i en mysig och exklusiv miljö på Clarion Hotel Post. Restaurangen är småskalig, har plats för runt 40 gäster och ger med noggrant utvalda detaljer en känsla av Japan, på Drottningtorget i Göteborg. Vrå serverar säsongsanpassade “chefs choice” samt en fyra- och sjurättersmeny som med fördel kombineras med sake.

Restaurangen driver även ett gediget hållbarhetsarbete där hela menyn är hållbar och spårbar. Fisken och skaldjuren kommer från vilda bestånd eller från odlare de känner till. Grönsakerna hämtar de från hotellets odlingar på taket eller ekologiska lantbruk i närheten, och köttet kommer från uppfödare som låter djuren leva så naturligt som möjligt.

Restaurang HOZE Sushiya som ligger på Stigbergsliden 17

Hoze

Med bara sex stycken sittplatser bjuder Hoze in till en intim matupplevelse. Matfantaster och stjärnkockar vallfärdar till Majorna där José Cerdá serverar sushi i småskalig och lyxig variant. Bra att tänka på är att vara ute i god tid när man gör sin bokning på Hoze – platserna är få och väldigt många vill uppleva denna högt ansedda restaurang.

Restaurang Kaifo som ligger på Södra vägen 24 Credit: Jean-Paul Bastiaans

Kaifo

På denna panasiatiska restaurang binder man samman smaker från olika asiatiska kök och kombinerar dem med det skandinaviska och europeiska. Menyn, som både innefattar set-meny och ger möjlighet att själv välja rätter, bjuder in till såväl sharing som tête à tête.

Dubbel Dubbel

En av Göteborgs flitigaste krögare, Emma Kolback, står bakom denna pärla på restaurangkartan som serverar fantastisk dim-sum (kinesiska smårätter), goda viner och öler. Dubbel Dubbel finns på två platser i Göteborg, den ena på Surbrunnsgatan och den andra på Polhemsplatsen vid Centralstationen.

Restaurang Toso hittar du på Götaplatsen

Toso

Restaurangen har Göteborgs konstmuseum och Poseidonstatyn som närmaste granne och interiörmässigt är den minst lika pampig. Maten på Toso är Göteborgskrögaren Stefan Karlssons tolkning av Asien och temat är mat som kan delas med nära och kära.

Credit: Markus Esselmark

Fei

Restaurang Fei, som du hittar på högsta våningen av Clarion Hotel The Pier, låter dig uppleva en autentisk kinesisk middag med en nordisk twist. Här erbjuds sharing-rätter med smaker från Hongkong, Zhejiang och Sichuan, och skulle du hellre önska en sammansatt meny kan du med fördel beställa Fei experience som är en 10-rättersmeny.

Björk och Bambu

Bakom en grön dörr i Linnéstan möter svenska smaker asiatisk stil. Restaurangen drivs av äkta paret Christina och Oscar och är omnämnda i White Guide Nordic som en av Nordens 250 bästa. Den lilla restaurangen som bara har ett tjugotal platser serverar skandinaviska rätter, med asiatisk touch.

Kinesiska mellanrätter på resturang Mei Rose i Göteborg.

Mei Rose

Kinesiska Mei Rose huserar på takvåningen av hotellet Liseberg Grand Curiosa. Här serveras en sharing-meny av mellanrätter med autentiska kinesiska smaker. Från restaurangens stora takterass har du en imponerande utsikt över nöjesparken Liseberg och Göteborgs skyline.

Made in China

På hippa Långgatorna har ett gäng nya restauranger och barer öppnat upp de senaste åren. En av dem är Made in China som är en avslappnad  restaurang på Tredje långgatan. Här serveras Dim sum, kinesiska smårätter som med fördel kan delas i goda vänners lag. På vardagar serveras även lunch här. Bra att veta är att restaurangen är kontantfri.

Moon Thai Kitchen

Moon Thai Kitchen är en minst sagt färgglad restaurang med spännande miljö som andas Thailand. Restaurangen har en bred meny med thailändska rätter och drinklista med klassiska och exotiska cocktails.

Cơm

Cơm är en familjeägd restaurang som serverar Vietnamesisk comfoort food. Deras vision är att introducera autentiska vietnamesiska rätter och det större utbudet som det vietnamesiska köket har att erbjuda, utöver de mer klassiskt kända rätterna som phở och gỏi cuốn.

Ramen-Ya

Japansk restaurang vid Linnéplatsen i Göteborg som serverar traditionella nudelsoppor. På Ramen-Ya lagas allt från grunden – sopporna förbereds i tolv timmar och serveras med färska hemgjorda nudlar.

Komo

Namnet Komo kommer från de två första bokstäverna av de nationer som ligger till grunden för restaurangens meny, Korea och Mongoliet. Restaurangens dova belysning och stilrena inredning skapar en inbjudande atmosfär, där du bland annat kan avnjuta bulgogi som tillagas vid bordet.

Koizen

Omakaserestaurangen Koizen öppnar i januari 2024, och tar dig då på en resa till Japan och sushins värld. Här serveras välbalanserade smakupplevelser i form av små, delikata munsbitar. Omakase betyder ungefär “Jag litar på dig” och är ett japanskt sätt att servera mat på där kocken bestämmer och gästen lutar sig tillbaka.

Bao Dao, foto: Pao Duell

Bao Dao

På Bao Dao på Rosengatan 13 möter Nordens smaker Asiens, i en härligt avskalad och stilren miljö. Restaurangen specialiserar sig på bao (förstås) och andra smårätter, och här finns även ett bra utbud av roliga öler och viner.