Sushi på Restaurang Vrå

Restaurang Vrå

Vrå serverar sushi och råmat i en mysig och exklusiv miljö på Clarion Hotel Post. Restaurangen är småskalig, har plats för runt 40 gäster och ger med noggrant utvalda detaljer en känsla av Japan, på Drottningtorget i Göteborg. Vrå har öppet tisdag till lördag och serverar bland annat chefs choice samt en fyra- och sjurättersmeny som med fördel kombineras med sake. Restaurangen driver även ett gediget hållbarhetsarbete där hela menyn är hållbar och spårbar. Fisken och skaldjuren kommer från vilda bestånd eller från odlare de känner till. Grönsakerna hämtar de från hotellets odlingar på taket eller ekologiska lantbruk i närheten, och köttet kommer från uppfödare som låter djuren leva så naturligt som möjligt. Menyn är även alltid säsongsbaserad.

Ramen-Ya

Japansk restaurang vid Linnéplatsen i Göteborg som serverar traditionella nudelsoppor. På Ramen-Ya lagas allt från grunden – sopporna förbereds i tolv timmar och serveras med färska hemgjorda nudlar.

Restaurang HOZE Sushiya som ligger på Stigbergsliden 17

Hoze

Med bara sex stycken sittplatser bjuder Hoze in till en intim matupplevelse. Matfantaster och stjärnkockar vallfärdar till Majorna där José Cerdá serverar sushi i småskalig och lyxig variant. Bra att tänka på är att vara ute i god tid när man gör sin bokning på Hoze – platserna är få och väldigt många vill uppleva denna högt ansedda restaurang.

Made in China

På hippa Långgatorna har ett gäng nya restauranger och barer öppnat upp de senaste åren. En av dem är Made in China som är en avslappnad  restaurang på Tredje långgatan. Här serveras Dim sum, kinesiska smårätter som med fördel kan delas i goda vänners lag. På vardagar serveras även lunch här. Bra att veta är att restaurangen är kontantfri.

Dubbel Dubbel

En av Göteborgs flitigaste krögare, Emma Kolback, står bakom denna pärla på restaurangkartan som serverar fantastisk dim-sum (kinesiska smårätter), goda viner och öler. Dubbel Dubbel finns på fyra adresser i Sverige – tre av dem finns i Göteborg. Den ena på Kastellgatan den andra på Surbrunnsgatan och den tredje på Polhemsplatsen.

Restaurang Toso hittar du på Götaplatsen

Toso

Restaurangen har Göteborgs konstmuseum och Poseidonstatyn som närmaste granne och interiörmässigt är den minst lika pampig. Maten på Toso är Göteborgskrögaren Stefan Karlssons tolkning av Asien och temat är mat som kan delas med nära och kära.

Björk och Bambu

Bakom en grön dörr i Linnéstan möter svenska smaker asiatisk stil. Restaurangen drivs av äkta paret Christina och Oscar och är omnämnda i White Guide Nordic som en av Nordens 250 bästa. Den lilla restaurangen som bara har ett tjugotal platser serverar skandinaviska rätter, med asiatisk touch.

Moon Thai Kitchen

Moon Thai Kitchen är en minst sagt färgglad restaurang med spännande miljö som andas Thailand. Restaurangen har en bred meny med thailändska rätter och drinklista med klassiska och exotiska cocktails.

Restaurang Kaifo som ligger på Södra vägen 24 Credit: Jean-Paul Bastiaans

Kaifo

På denna panasiatiska restaurang binder man samman smaker från olika asiatiska kök och kombinerar dem med det skandinaviska och europeiska. Menyn, som både innefattar set-meny och ger möjlighet att själv välja rätter, bjuder in till såväl sharing som tête à tête.

Fei

Restaurang Fei, som du hittar på högsta våningen av Clarion Hotel The Pier, låter dig uppleva en autentisk kinesisk middag med en nordisk twist. Här erbjuds sharing-rätter med smaker från Hongkong, Zhejiang och Sichuan, och skulle du hellre önska en sammansatt meny kan du med fördel beställa Fei experience som är en 10-rättersmeny.

Koizen

Omakaserestaurangen Koizen tar med dig till en resa till Japan och sushins värld. Här serveras välbalanserade smakupplevelser i form av små, delikata munsbitar. Omakase betyder ungefär “Jag litar på dig” och är ett japanskt sätt att servera mat på där kocken bestämmer och gästen lutar sig tillbaka.