Restauranger, nattklubbar och en ikonisk staty

Från Kungsportsplatsen är det raka spåret ända upp till landmärket Poseidon, av Carl Milles, som siktas vid Götaplatsen. Längs vägen varvas butiker med restauranger och under sommarhalvåret är det tätt mellan uteserveringarna. Det finns också gott om nattklubbar.

Missa inte smågatorna

Ett tips när det gäller Avenyn är att inte missa parallell- och sidogatorna, särskilt de mot Vasastan. På Teatergatan till exempel finns många populära restauranger och barer. Det finns också en hel del småbutiker och restauranger längs Södra vägen.

Röhsska är Sveriges enda museum specialiserat på design och konsthantverk. Credit: Peter Kvarnström

Kulturupplevelser i världsklass

Kring Avenyn finns det gott om fantastiska kulturupplevelser så som Göteborgs konstmuseum, Göteborgs Konserthus och Hasselblad Center. Det medför också några riktigt bra museibutiker. Bland annat har Göteborgs konstmuseum ett stort utbud av design- och konstböcker och Röhsska museet erbjuder stilrena designprylar och populära posters. Ett stenkast därifrån, vid Korsvägen, har även Universeum en butik med fokus på lek och skoj för de yngsta. Självklart kan du besöka butikerna utan att betala inträde.

Hotell i olika stilar och prisklasser

Det finns flera hotell på och omkring Avenyn och då finns nöjen, kultur och nattliv alldeles runt knuten. Men det passar även dig som är i stan för att gå på Liseberg, eller evenemang vid Heden, Scandinavium och Svenska Mässan. Flygbussarna från Landvetter till centrum stannar vid Berzeliigatan strax nedanför Avenyn.