En karusell på Jul på Liseberg i Göteborg.
Blomsterkarusellen på Lisebergs nya område Luna Park. Credit: Stefan Karlberg / Liseberg

Jul på Liseberg

Jul på Liseberg är för många en av julens höjdpunkter, vilket inte är svårt att förstå. Under julen förvandlas Liseberg till en stämningsfullt dekorerade nöjespark med stort utbud av bodar som erbjuder ekologiska godsaker och vackra hantverksartiklar.

Julbaletten Nötknäpparen

Den klassiska julsagan och baletten Nötknäpparen är en magisk dansföreställning med sagolik scenografi, vackra kostymer och allt som hör den svenska julen till. Upplev den välkända julsagan på Lorensbergsteatern tillsammans med Clara, hennes nötknäpparsoldat och deras spännande äventyr. I julnatten möter de en armé av råttor, går vilse i en snöstorm och besöker ett pepparkaksslott där julens alla sötsaker får liv. Allt till Tjajkovskijs älskade musik.

Buren där Musikhjälpens programledare sänder radio och TV ifrån.
Musikhjälpen återvänder till Göteborg. Besök buren på Kungstorget i centrala stan 12–18 december.

Live på Kungstorget: Musikhjälpen

I vinter blir Kungstorget lika stjärnklar som himlen i samband med att Musikhjälpen i år hålls i Göteborg. Musikhjälpen är ett årligen återkommande välgörenhetsprogram av Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen. Musikhjälpen går ut på att tre programledare stängs in i en glasbur under en vecka och på olika sätt samlar in pengar till det årets välgörenhetstema med hjälp av både kändisprofiler och privatpersoner. Årets tema för Musikhjälpen är ”För en tryggare barndom på flykt från krig” och kommer äga rum på Kungstorget mellan 12–18 december.

Julmarknaden i Haga är öppen lördag-söndag från 26 november till 18 december.

Mängder av julmarknader

Utbudet av julmarknader i och utanför Göteborg är stort, med julmarknader i vackra och historiska miljöer eller i stadsmiljö men med en twist, såsom Julmarknad på Kulturhuset Kåken med fokus på återbruksprodukter inom bland annat textil, keramik och fina ljuskronor.

Ett luciatåg som sjunger på Hvitfeldska gymnasiet i Göteborg.
Credit: Peter Kvarnström/Göteborg & Co

Familjekonserter

I vinter erbjuds massor av fantastiska föreställningar. På årets repertoar finns allt från klassisk jul- och Luciakonsert i någon av Göteborgs kyrkor till storslagen glittrig julshow på Partille arena. Med andra ord finns något som är säkert att passa för alla i familjen.