Göteborg med småbarn

Göteborg är verkligen barnens stad. Här finns Nordens största nöjespark Liseberg, spännande vetenskapscentrumet Universeum, lekfulla och barnvänliga museer, bibliotek och kaféer och inte minst stadsparken Slottsskogen med massor av möjligheter till utelek. Här är tips till småbarnsfamiljer som planerar att besöka Göteborg – inklusive tips om kollektivtrafik, skötbord och amningsrum.

Barnkläder och leksaksbutiker

Göteborg har många unika barnklädesmärken med ett gemensamt fokus på hållbarhet och lekfull design. Vi guidar till butikerna där du hittar dem, men också till svenska och skandinaviska favoriter. Självklart tipsar vi också om roliga och välsorterade leksaksbutiker och de små bokslukarnas favorittillhåll.

Barnvänliga restauranger i Göteborg

Göteborg har länge varit känt som ett barnvänligt resmål och det är något vi är stolta över. Och även om det finns många restauranger som erbjuder barnstolar och barnmenyer så finns det några ställen som barn verkar gilla lite extra. I ovan guide finns några av dem, men det finns flera att upptäcka.

Familjevänliga äventyr

Är du sugen på att uppleva natur och lite kul vardagsäventyr – tillsammans med ditt barn? Se mer av Göteborgs vackra omgivningar? Journalisten Karin Fingal och äventyrsfotografen Fredrik Schenholm har gett ut boken ”Det vilda Göteborg – familjens guide till de bästa äventyren”. Här tipsar de om sina fem favoritutflykter.

Upplev Göteborg med barn

Göteborg är en helt fantastisk för barn – året om! Här listar vi allt från Lisebergskaniner och glass till skridskoåkning och frasiga våfflor.

Skollov i Göteborg

I Göteborg finns det mängder med roligheter, året runt, att hitta på när skolan är stängd för lov. Ovan har vi samlat guider som riktar in sig på de olika loven fyllda med aktiviteter.