Innerstadens kvarter – kläder, skor och bärsjalar

Polarn & Pyret har en av sina tre Göteborgsbutiker på Vallgatan 14. På anslutande Korsgatan har skomärket Kavat en egen butik, med hållbara och ergonomiska skor från baby till vuxen. På Korsgatan 10, ligger också Naturkompaniet där du hittar en stort utbud av Fjällrävens Mini-Kånken. Gos på Magasinsgatan är specialister på ergonomiska bärselar, bärsjalar, bärjackor och allt annat du behöver för att bära ditt barn.

Villervalla har tre butiker i Göteborg som säljer giftfria och färgglada barnkläder.

Haga och Linné – böcker och retroinspirerat

Klädmärket Villervalla har en av sina egna butiker på Haga Nygata 22, och en outletbutik på Landsvägsgatan 3, också det i Haga.

I området finns det också två bokaffärer som du inte får missa. Bokskåpet på Tredje långgatan 29 är ett favorittillhåll för alla små bokslukare, med sitt handplockade urval av barn- och ungdomslitteratur. Affären Björnen och boken på Prinsgatan 8 har precis som namnet avslöjar, fokus på mjukdjur och pysselböcker.

Majorna – leksaksbibliotek och second hand

I stadsdelen Majorna ligger Sveriges första leksaksbibliotek. Ett hållbart och plånboksvänligt alternativ. Medlemskap kan lösas per år eller månad (från 50 kr) om du är på besök i staden. Läs mer på Leksaksbibliotekets webbplats, där du också hittar alla villkor.

I Majorna finns också second hand-butiken Mackapär som har specialiserat sig på retrospel- och leksaker. här ligger också leksaks- och barnklädesbutiken Filur vid Mariaplan.