Magasinsgatan och Södra Larmgatan – unika leksaksbutiker och inredning till barnrummet

På Södra Larmgatan vid hörnet mot Kaserntorget, ligger barnbutiken Babyworld som har ett brett utbud av barnvagnar, möbler, bärselar och andra barnprylar. När du är i området får du inte missa leksaks- och inredningsaffären Lilla rummet med sitt utbud av populära svenska och skandinaviska varumärken. En bit bort i vackra Antikhallarna hittar du vintage och second-hand av hög kvalitet på Carousel.

Vallgatan och Korsgatan – svenska och internationella favoriter

Polarn & Pyret har en av sina tre Göteborgsbutiker på Vallgatan 14. På anslutande Korsgatan har skomärket Kavat en egen butik, med hållbara och ergonomiska skor från baby till vuxen. På Korsgatan 10, ligger också Naturkompaniet där du hittar en stort utbud av Fjällrävens Mini-Kånken.

Villervalla har tre butiker i Göteborg som säljer giftfria och färgglada barnkläder.

Haga och Linné – böcker och retroinspirerat

Hos Omnes hittar du könsneutrala kläder för baby och barn i åldrarna 0-6 år. Ett brett utbud handplockade barnkläder, accessoarer och leksaker från lokala och globala varumärken som Duns, Joha, Katvig, Mumin by Martinex och många fler.

Retroinspirerade Villervalla har en av sina egna butiker på Haga Nygata 22 (den andra ligger på Korsgatan 5), och en outletbutik på Landsvägsgatan 3, också det i Haga. På Landsvägsgatan ligger också ekologiska barnklädesmärket Filemon Kids butik.

I området finns det också två bokaffärer som du inte får missa. Bokskåpet på Tredje långgatan 29 är ett favorittillhåll för alla små bokslukare, med sitt handplockade urval av barn- och ungdomslitteratur. Affären Björnen och boken på Prinsgatan 8 har precis som namnet avslöjar, fokus på mjukdjur och pysselböcker.

Låna leksaker i Majorna

I stadsdelen Majorna ligger Sveriges första leksaksbibliotek. Ett hållbart och plånboksvänligt alternativ. Medlemskap kan lösas för 300 kronor per år eller 100 kronor per vecka om du är på besök i staden. Läs mer på Leksaksbibliotekets webbplats, där du också hittar alla villkor.