Egg & Milk – prisvärd amerikansk diner

I stadsdelen Linnéstaden är det populärt att mötas över en brunch på Egg & Milk. Den amerikanska dinern är precis vad det låter; på menyn finns ägg tillagade på alla sätt, klassiska milkshakes, färskpressad juice, yoghurt, pannkakor, bagels och kaffe. Den amerikanska 50-talsinredningen gör besöket till en upplevelse. På helgerna är det bra att komma tidigt för att få ett bord.

Brunch hela dagen

Avokadomackor, eggs benedict, svamptoast och amerikanska pannkakor dukas upp varje dag hos Brunchoteket. Många rätter är vegetariska och veganska och kombineras med fördel med restaurangens färskpressade juicer eller en kopp kaffe eller te. Brunchoteket finns på två platser i Göteborg, Linnégatan och Kungstorget.

Modern brunch med smaker från hela världen 

Brunch by Ben på Radisson Blu Scandinavia bjuder på en härlig balans mellan sött, salt, smarrigt och fräscht. Smakerna flyter gränslöst mellan kontinenter och kökstraditioner. En gaffel tar dig med till det där pannkaksstället i East Village. Nästa tugga förflyttar dig till ett trångt patisserie i Montmartre. Du sippar på din cocktail och förmiddagen blir till en mini-weekend.

Lönnsirap som hälls på en macka med grädde och blåbär.
Credit: Jean Paul Bastiaans

Coco Orangerie – populär helgbrunch i Linné

Från klockan 10.00 på lördagar och söndagar serveras mängder av olika brunchrätter, smoothies, kaffe och andra drycker. Brunchmenyn består av mellanrätter som bland annat ägg Benedict, omeletter, olika mackor, bowls, pannkakor och mycket annat.

Norda – lyxbrunch i gamla posthuset

En trappa upp i Clarion Hotel Post ligger Norda. Den överdådiga brunchen består av en kall förrättsbuffé, en valfri varmrätt från brunchmenyn och ett fantastiskt dessertbord. Som kuriosa kan berättas av chefskonditorn Patrik Fredriksson både har ett kulinariskt OS-guld och en Årets konditor-titel på sitt renommé. Det finns även en Virgin Mary-bar, där du själv kan blanda en alkoholfri form av Bloody Mary (eller lägga till för en starkare version). Bordsbokning rekommenderas.

Boulebar – bonjour brunch (och boule)!

Helgbrunchen på Boulebar är ett perfekt val när du vill kombinera brunch och aktivitet med vänner eller familj. Du väljer själv om du börjar på boulebanan (inomhus) eller vid bordet. Välj bland allsköns franska delikatesser och godsaker för stora och små. Brunchmenyn varierar något per säsong men innehåller bland annat baguetter, ostar och croissanter. Barn under fem år äter gratis och upp till 15 år är priset rabatterat. Läs mer om brunchen på Boulebar.

HAK Brunch

Här bjuds det på härliga sallader, köttiga delikatesser direkt ifrån rotisseriet samt ost och chark av alla de slag. Barn upp till tolv år betalar 10 kronor per år. Läs mer på HAKs hemsida.

Teishoku – japansk brunch på Vrå

Teishoku är hjärtat i den japanska matkulturen och består av misosoppa, ångat ris, stekt fisk och picklade grönsaker som äts alla tider på dygnet. Vrås tolkning utgår från lokala och hållbara råvaror och lägger till en söt avslutning samt grönt te. Itadakimasu!

Blu Meze – brunch med medelhavstwist

På det ljusa och mysiga medelhavskaféet Blu Meze, i stadsdelen Vasastaden, serveras en brunchmeny som består av en mix av smaker från olika kök runt om i världen. Här hittar du bland annat amerikanska pannkakor, avokadotoast, bananbröd, grekisk yoghurt med honung och bagels.

Har vi missat din brunchfavorit? Tipsa oss på redaktionen@goteborg.com.