Här berättar vi om de föreskrifter och allmänna råd som införts för att minska smittspridningen i Sverige. Vi tipsar också om var du hittar aktuell information kring riktlinjer och resande.

Regeringen har infört nationella föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19. De handlar bland annat om att använda munskydd i kollektivtrafiken och undvika trängsel.

Här hittar du uppdaterad information om myndigheternas rekommendationer och restriktioner.

Resor till och inom Sverige

Krisinformation.se har samlad information om vad som gäller för resande till Sverige och resande inom Sverige.

Om du kommer med flyg, tåg, färja eller buss – kontrollera med transportören vilka regler som gäller för resan.

På Göteborg-Landvetter flygplats gäller särskilda regler för resande.

Flygbussarna till Göteborgs centrum har infört en rad åtgärder för säkra resor. Det gäller även de större taxibolagen.

Göteborgs centrum är kompakt och mycket finns inom promenadavstånd. Kollektivtrafiken fungerar som vanligt men försök att inte resa under rusningstid för att undvika trängsel.

Det är lätt att promenera, cykla och åka elsparkcykel för att ta sig runt i Göteborg.

Boende och restauranger

Hotellen i Göteborg har vidtagit åtgärder för att minska smittorisken för sina gäster. Det gäller bland annat in- och utcheckning, frukostmatsal och städning. Branschorganisationen Visitas kampanj Safe to visit har rekommendationer för trygga vistelser på såväl boenden som restauranger och anläggningar.

Evenemang

Sverige tillåter allmänna sammankomster med ett begränsat antal deltagare. Aktuella evenemang som följer myndigheternas restriktioner hittar du i vår Evenemangskalender.